Club de lectura. Una suerte pequeña

Dimecres 28 de setembre

Reprenem la nostra activitat literària, després de l’estiu, comentant Una suerte pequeña de Claudia Piñeiro.

suerte

La forma de contar de l’autora és sobretot mijantçant els sentiments, tan profunds i tan clarament relatats que no hem pogut deixar de viure’ls també, Això si, les opinions a l’hora d’interpretar el comportament de la protagonista, han estat també molt variades.

Després de vint anys, una dona torna a Argentina, d’on havia eixit escapant d’una desgràcia, perquè no va poder afrontar d’altra manera el seu sentiment de culpa i la condemna social d’un entorn de poble acostumat a jutjar a les persones. Però la que torna és un altra, amb un aspecte, una veu  i un nom diferent.

Mary Lohan, la que és o Marilé Lauria, la que havia sigut, torna al suburbi de Buenos Aires on va formar una família i on va viure fins que va decidir fugir i ocultar-se en Boston, on va dur  una vida tranquil.la  i senzilla com a professora d’anglés per a estrangers.

Però quan va tornar al seu país natal, va haver d’enfrontar-se a una realitat que l’aterroreix, una realitat i unes pors que va aprendre a amagar.

Una novel.la emocionant sobre l’abandonament i l’amor, que treu a la llum el dolor, la por i la soledat de la seua protagonista, al temps que deixa entreveure els prejudicis, la falta d’empatia, l’odi, el rencor -el terrible dany que aquests factors poden arribar a infringir a una persona- d’una sèrie de personatges que, no obstant, transiten pels racons més lluminosos i amables de la societat.

Claudia Piñeiro, és escriptora, dramaturga, guionista de televisió i col.laboradora de diferents mitjans gràfics. Ha obtingut  diversos premis nacionals i internacionals per la seua obra literària, teatral i periodística.

claudia

És autora de novel.les com Las viudas de los jueves, Tuya, Elena sabe, Las grietas de Jaras i Betibú. Les seues obres han estat traduïdes a vàries llengües i són molt celebrades per milers de lectors. La novel.la Las viudas de los jueves s’ha convertit en un clàssic popular que, a més a més, ha estat portat al cinema.

 

 

Publicado por Biblioteca

C/ Antonia María de Oviedo, 5 CP 46970 Alaquàs (València)