Club de lectura. Blues de Trafalgar

La tertúlia sobre la novel.la de José Luis Rodríguez del Corral, ha estat molt animada per les diferents interpretacions que ens ha suggerit aquesta historia real.

 Blues de Trafalgar (Siruela), guardonada al Premi  de Novel.la Café de Gijón 2011, transcorre entre la costa gaditana que presidiex el far de Trafalgar, Sevilla i Londres i té com rerefons  els anys que van des de l’Exposició Universal de Sevilla de 1992 a la primera legislatura de Zapatero (2004).

Narrada en primera persona, la novel.la té com a protagonistas a quatre uniBlues de Trafalgarversitaris sevillans, que estiuegen junts a la costa gaditana, i que a finals dels 80 troben una partida de hachís, la qual cosa tindrà greus consequències. Anys més tard, i ocupant llocs rellevants a la societat andaluza, hauràn de fer front a aquest tràgic secret del seu passat. Ells, que volien canviar el món desde la rebel.lia i els seus ideals progressistes, acaben fent de les seues vides just el que no volien.

A l’entrevista que Óscar López fa a l’autor al programa de llibres  “Página 2”, aquest comenta que la seua intenció no era escriure un thriller, sino que era l’excusa per construir una novel.la psicològica on es reflexionara sobre el remordiment, l’expiació i l’assumpció de responsabilitats.

A l’entrevista també es plantejen qüestions com la “cultura del pelotazo” que es va viure en aquells anys a tota Espanya, sobre la subtíl línia que sovint separa la justícia de la venjança, i sobre el poder de destrucció de la codícia.

José LJose luis Rodriguez del corraluis Rodríguez del Corral (Morón de la Frontera, Sevilla, 1959) va cursar estudis de Filologia Hispànica a l’ Universitat de Sevilla abans de fundar, el 1982, la llibrería universitaria La Roldana –dedicada a Humanitats i Ciències Socials, que va dirigir fins el 2003, any en que va obtindre el XXV Premi La Sonrisa Vertical per la seua novel.la : “Llámalo deseo”. Posteriormente ha publicat una altra novel.la: la cólera de Atila, la fantasía literària La noche de Cipión, o Segundo coloquio de los perros, i la biografía Memoria y fábula de Manuel Ferrand.

Publicado por Biblioteca

C/ Antonia María de Oviedo, 5 CP 46970 Alaquàs (València)