Archivo del Autor: biblioteca

Club Lectura d’Adults. 28 de setembre amb l’obra “Fahrenheit 451”

Coincidint amb l’inici del curs escolar 2022/2023 i l’equinocci de tardor, ahir vesprada vam reprendre les sessions al Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Pública Municipal Ausiàs March.

Club de Lectura d’Adults

Les sessions del Club són a càrrec de Desirée Mellado, la bibliotecaria. Com a totes les sessions, la biblioteca disposa d’un grapat d’exemplars per al préstec i facilitar la lectura de les mateixes. 

de esquerra a dreta: la que subscriu (Desirée Mellado) i la nova companya Gloria Hernández. Al fons, Miguel i Argimiro.

“Fahrenheit 451” va ser el títol del llibre, escollit per votació en sessions anteriors. Fahrenheit 451 també és la temperatura en ºF a la que crema el paper, en la mesura americana. En la mesura que utilitzem a Espanya el paper crema a una temperatura de 232.7778 ºC, i això té molt que veure amb l’obra, no revelarem res o com diu l’anglicisme «no farem spoiler», per a qui no l’ha llegida.

Un poc de l’autor…

Ray Bradburey (1920- 2012), va escriure grans obres i guions com el de Moby Dick. L’obra “Fahrenheit 451” és de 1953. Ell mateix va escriure el seu obituari que deia «ací jau Ray Bradbury», un tipus que va estimar completament la vida.

Un poc de l’obra…

“Fahrenheit 451” és més que una novel·la de ciencia ficció, ambientada en EE.UU, es desenvolupa en un estat amb una societat futurista i avançada a l’època. Cada personatge amb un paper diferenciador, des de Guy Mongat fins al  “sabueso rastreador” de huit potes amb peülles de goma.

Narrada en tercera persona amb un to llòbrec o tenebrós, compta amb alguns passatges de monòleg interior, protagonitzats per Guy Mongat. . L’obra, a través de Mongat, prediu molts dels defectes de la societat actual com ara: la manipulació mediàtica, el pensament global, l’accelerada vida i el mal ús de les tecnologies, així com el buit existencial en una societat d’escassos valors.

La bibliotecària…

Podem concloure que l’obra té més d’un punt d’inflexió, i que hem gaudit durant gaire dues intenses hores. Aquesta vegada, per inciar el curs, la reunió ha estat acompanyada d’un berenar; pot ser per això s’ha perllongat tant, no vull dir res. En definitiva, crec que va ser una gran sessió, molt entranyable en la que estem fent comboi; ja sabeu que som #Bibliopop i no va faltar el poema del nostre company del Club, Francisco. Ho volem compartir amb vosaltres, encara que ja ens va dir que tenia alguna errrada.

No perdem de vista la nostra essència, som Biblioteca i ens centrarem en això però l’entorn ha canviat, així com les necessitats. Som motor d’acció comunitària, això és propiciem l’accés a la participació i pràctica cultural.
Com a biblioteca, permetem aquesta connexió i construir el vincle entre les persones i totes les activitats que ens facilite arribar a la ciutadania i apropar-les la cultura i la informació. No perdem de vista la importància de que el servei tinga una intencionalitat, que provoque una relació, aquesta al seu torn un coneixement –> reconeixement, vincle, resposta / acció col·lectiva.

Us esperem a la següent sessió.

 • Data setena sessió: 16 novembre 2022
 • Hora i lloc: 19 h. a la Casa de la Dona (dalt de la biblioteca)
 • Obra: «El tiempo mientras tanto», de Carmen Amoraga (presentació de l’obra per l’escriptora)

Les inscripcions per al Club de Lectura, les podeu formalitzar a la Biblioteca, en el correu electrònic biblioteca@alaquas.org o en el telèfon ☎961519417


Valeria arriba a la Biblioteca Pública Municipal Ausiàs March. Valeria i les biblioteques sostenibles.

Des de hui mateix fins el 18 d’octubre compartirem amb vosaltres l’exposició VALERIA. Com ja sabeu, les activitats i projectes que estem duent a terme ho fan dins del marc de les directrius dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS constitueixen una crida universal a l’acció per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. Si encara no saps de què t’estem parlant pots consultar-ho en una de les nostres entrades anteriors.

Els ODS que identifiquen les Biblioteques:

 • 4 eduació(ensenyament, inclusió)
 • 5 igualtat (empoderar a dones i nenes). Aquest ODS engloba igualtat, educació i treball.
 • 10 escletxa digital
 •  1 creadors de pensament crític
 • 16 accés públic a la información.

les biblioteques juguen un paper imprescindible en la difusió de l’Agenda 2030 dels ODS i en la lectura i anàlisi de la realitat local i global a través del prisma de la sostenibilitat i dels drets humans.

Aquestos son els ODS

En 2015, tots els Estats membres de les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius com a part de la Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, en la qual s’estableix un pla per a aconseguir els Objectius en 15 anys.

Exposició de Valeria

L’exposició Valeria està emmarcada dins del projecte Biblioteques sostenibles. Amb ella volem donar a conéixer la vida de Valeria, una xiqueta d’anys guatemalteca, que viu en una comunitat rural, conta les complicacions que troba per aconseguir aigua potable.
Els principals ODS que travessen el relat que es desenvolupa en l’exposició són:

ODS 1 Fi de la pobresa
ODS 3 Salut i benestar
ODS 6 Aigua neta i sanejament

Tots els Centres Educatius d’Alaquàs estàn convidats a fer un recorregut per la biblioteca i gaudir de l’exposició.

Recordatori de la bibliotecària:

Durant el mes de setembre hem tingut diversos punts d’interés: Javier Marías, Especial Còmic, Punt Lectures i filmografia LGTBI; així com els Dies Mundial i Europeus rellevants.

Al mes d‘octubre, el punt d’interès serà sobre lectures que versen sobre la Salut i el Benestar (ODS núm. 3) i la Fam zero (ODS núm. 2). Aquestos ODS es tractaran a les sessions del Club de Lectura Familiar.

Equinocci de tardor i novetats de tardor a la teva Biblioteca Ausiàs March.

S’acaba l’estiu i amb ell la primera tanda de lectures de l’any. Potser no hem llegit tots els llibres que ens havíem proposat però encara queda any i els llibres no es mouen de la biblioteca. Segur que n’hi ha més d’un fet a la teva mida, només has de trobar-lo; per això t’ho posem fàcil amb les novetats de la tardor.

Estem esperant les novetats de la tardor en les llibreries, amb el que en breu anirem ampliant la nostra llista de novetats, estigueu atents a les nostres xarxes socials:

 • @biblioalaquas
 • aquest blog: https://blogs.alaquas.net/biblioteca/

La bibliotecària:

El terme “equinocci” prové del llatí «aequinoctium» que significa literalment «nit igual».

Més curiositats a l’entrada: https://blogs.alaquas.net/biblioteca/?p=3550

Som BiblioPop! Reviscolant la cultura popular. Som referent informatiu de la cultura popular d’Alaquàs.

Les Biblioteques valencianes som la clau per a arribar a tot el territori valencià i en definitiva, a tota la ciutadania. La biblioteca Ausiàs March d’Alaquàs s’estrena com a biblioteca #biblioPOP . Què és #biblioPOP? és una nova campanya que ha tret el @letnomuseu per a reivindicar la memòria local i, qui millor que les biblioteques per a difondre i posar en valor el nostre fons local. Aprofitem per a presentar-vos l’equip de la biblioteca al complet, fent comboi.

D’esquerra a dreta: Mireia Viedma, Marisa de la Virgen, Desirée Mellado i Gloria Fernández.

Per això, aprofitem la cloenda de les Festes Majors d’Alaquàs per fer un crit a les tradicions i les festivitats del nostre poble, difondre la cultura i donar suport als Quaderns d’Investigació d’Alaquàs que aquest any ja publiquen el número XLII; així com a totes les entitats, els nostres investigadors, colles i associacions festives d’Alaquàs com ara Poetes d’Alaquàs, Cor de Vila, Quaderns d’Investigació, Amics i Amigues del Cant de la Carxofa, l’AJPA, Junta Central de Penyes d’Alaquàs, el Cullerot, Amics i Amigues de la Cordà, Ames de Casa i Consumidors Tyrius, Junta Local Fallera d’Alaquàs, Moros i Cristians Perolers, entre altres.

Què més coses fem?

 • Informem a l’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia, de tot allò que es publica al nostre territori.
 • Participem dels combois POP que ens proposa la Biblioteca de l’ETNO
 • Creem comunitat amb les associacions festives i col·laborem en les nostres festes i tradicions.
 • Col·laborem amb els centres d’estudis locals i comarcals.
 • Donem veu a les persones i amb elles fem memoria.
 • Tenim a disposició de la ciutadania publicacions sobre cultura popular valenciana.

La bibliotecària informa:

Per a fer boca, us anunciem la propera campanya “Espanta la Por”, amb activitats per a totes les edats.

La Biblioteca Ausiàs March, compromesa amb la cultura popular i amb la memòria del poble, fent comunitat al voltant de la biblioteca.

#Chordettes-lolippo #bibliopop @somalaquas #biblioetno #bibliotecasvalencianas

Nou horari. La volta al cole i a la biblioteca.

Encara que a l’estiu hem estat oberts, després de festes i coincidint amb la volta al cole, tornem al nostre horari habitual. A partir del 12 de setembre el nostre horari serà aquest i recordeu: no tanquem a migdia!

Cada dia recomanem una lectura al nostre tauler d’anuncis, després de l’estiu hem représ les reunions dels nostres Clubs, aquesta temporada amb novetats!

Les novetats literaries estàn al forn, només hem d’esperar a l’equinocci de tardor; el proper 23 de setembre .

A més, el llibre viatger torna de la BiblioPisci a les dependències de la teva biblioteca, on el trobaràs a partir d’ara.

La Bibliotecaria explica:

El 23 de Setembre de 2022 a les 01.04 hores UTC tindrà lloc l’equinocci de tardor, que és quan la duració del dia és la mateixa que la de la nit. Des d’aquesta data els dies continuen acurtant-se a poc a poc fins a finals de desembre. Això passa a l’Hemisferi Nord.

El terme “equinocci” prové del llatí «aequinoctium» que significa literalment «nit igual».

La Biblioteca Pública d’Ausiàs March, participa en les Festes Majors d’Alaquàs 2022 amb el Mag Wendo; tot amanit d’un munt de rialles i il·lusió.

En el dia d’ahir, xiquets i xiquetes, avis, mares, mares, tiets i tietes, mosquits, gossos, gats i un llarg etc. ens vam reunir al roser de la Biblioteca Ausiàs March; per gaudir com cada mes d’una de les la sessions del Club de Lectura Familiar. Però… aquesta vegada va ser diferent!

Amb ocasió de les Festes Majors d’Alaquàs 2022, el Mag Wendo ens va sorprendre amb una sessió diferent i molt especial; un espectacle de màgia. Encara que a més d’alguns jocs de màgia, Rocky, un «mapache» molt curiós també va tindre el seu protagonisme. Us deixem algunes instantànies de la vesprada que vam passar, i més que falten.

L’espectacle va superar les nostres expectatives: bon ambient, rialles, il·lusió, música, un enclavament meravellós al costat de la nostra biblioteca, amb el roser de fons i l’oliver i sobretot «comboi» dels usuaris de la biblioteca i alguna veïna i veí que se’l va trobar.

Gràcies en especial a Dani i la resta de xiquetes i xiquets que van participar; també a Rocky! Fem comunitat, fem una biblioteca popular. Som #bibliopop

presentació Club Lectura Familiar
què pinta una escombreta a un espectacle de màgia?
el joc de la fitxa de dominó
al nostre voluntari Dani no sap què li espera encara…
simpatitzant amb Rocky!
el joc de la bufanda d’estiu
expectació a l’espectacle
Fí de l’espectacle, Pepe aspirant a mag amb la seva vareta, la nostra companya Mireia, el Mag Wendo i una servidora.
 • Fonts: Verónica Castillo (Gabinet de premsa), Jaime Marqués y Julieta García.

Torna el Club de Lectura Familiar! Sessió especial amb ocasió de les Festes Majors d’Alaquàs 2022.

Després de les vacances d’estiu, torna el Club de Lectura Familiar de la Biblioteca Ausiàs March. Aquesta vegada amb una sessió molt especial! Amb ocasió de les Festes Majors d’Alaquàs ens acompanyarà el Mag Wendo amb un Gran Espectacle de Magia per a tots els xiquets i xiquetes.

La bibliotecaria informa:

Data : 6 setembre

Hora: 19:00h.

Durada: 1 hora aproximadament.

Lloc: a l’exterior de la Biblioteca Ausiàs March.

Aforament: El nombre de cadires serà limitat, fins a completar aforament.

Inscripció: No cal inscripció previa.

Us esperem!

Club de Lectura d’Adults, Fahrenheit 451 al setembre. Acosta’t! #Llegir #Comentar #Compartir

Ja teniu a la vostra disposició els exemplars  de la propera lectura del Club. L’obra que va obtindre més votacions va ser “Fahrenheit 451”. Per als qui no l’heu llegida, el títol pot pareixer una mica  destarifat o de ciència-ficció… no aneu molt desencaminats; peró no deixarà de sorprendre-vos.

Una novel·la distòpica sobre una societat en la qual els llibres són prohibits i cremats… pels bombers! Un curt clàssic de la literatura que no et pots perdre.

 • 28 de setembre
 • A la Biblioteca Pública Municipal Ausiàs March (Casa de la Dona).
 • 16:00 hores

T’esperem!

Ja pots recollir el teu exemplar a la biblioteca.

BiblioPisci. Lectures fresques. Lectures a la piscina municipal d’Alaquàs.

És temps de vacances i temps d’estiu i les vacances són un bon moment per a reprendre la lectura de tots aquells llibres que no hem pogut llegir durant l’any, i el temps que passem en la piscina pot ser una bona ocassió per a gaudir d’ells i d’aquest nou espai d’accés a la cultura.

Una de les novetats d’aquest estiu és el servei de Bibliopisci. El llibre viatger de la Biblioteca Municipal d’Ausiàs March ha viatjat al Poliesportiu Bovalar. Fins al 31 d’agost els usuaris de la Piscina Municipal d’estiu d’Alaquàs podran gaudir del servei de BiblioPisci a les instalacions de la piscina i en l’horari d’aquesta.

Finalitat: acostar la lectura i la biblioteca a nous espais i usuaris de totes les edats.

Primers lectors

Tots els dies, els usuaris de la piscina municipal d’Alaquàs, podran gaudir en aquestes instal·lacions d’un petit espai perquè els més menuts puguen dibuixar, llegir o fer activitats i d’una sel·lecció de llibres de la biblioteca, de prèstec gratuit. A Alaquàs ens adaptem als recursos que tenim, i com encara tenim esperança en la humanitat, simplement deixem el material (solen ser exemplars repetits) i un dia a la setmana la passarem i li pegarem una ullada per si cal reposar.

Les instruccions d’ús estarán penjades al mateix espai, així com les normes d’ús; per a que tots entenguen el funcionament, son les següents:

Recordeu que teniu el vostre nou espai a la recent inaugurada piscina d’Alaquàs. No deixeu de visitar-la i fer ús del nostre racó.


Biblio Ausiàs March

I a la biblio continuem amb les nostres novetats que han sigut ampliades i oferint-vos el següent horari, a l’Agost també obrim.

Recomanació de la bibliotecaria:

Encara que siga estiu no hem de deixar de banda l’exercici mental. Alimenta el teu cervell i LLIG! Llibres de viatje, guíes i passatemps per a calfar-te el cap.

A banda de la biblio pisci i de les novetats literàries de l’estiu, al hall de la biblio t’espera una maleta plena d’idees i propostes per a un vulgues viatjar. Encara no t’has passat per la biblio? Acosta’t i sorprèn-te amb la quantitat de plans que et podem suggerir. I si fins i tot tens dubtes, pregunta’ns i et recomanarem.

Més info: https://blogs.alaquas.net/biblioteca/?p=3473

Nova Estació, Lectures noves

Ja és estiu, ja olora a vacances; és per això que tornem a tindre NOVETATS a la teva Biblioteca preferida. Aquests mesos vos recomanem algunes de les novetats de que disposem a la biblioteca per a llegir durant aquest estiu. Les anem penjant a la pissara de l’entrada de la biblioteca i a la prestatgeria de novetats del hall.

A més, recordeu que per a tots els prèstecs que agafeu al juliol ampliem a 30 dies el període per a retornar-ho.

Aquí teniu les novetats a la vostra disposició, afanyeu-vos que volen!

Nota de la bibliotecaria:

A causa de la bona acollida del prèstec dels exemplars, hem decidit ampliar les novetats; amb la qual cosa tenim més títols disponibles a la recepció de la biblioteca.

Bon estiu i bones lectures apreciades lectores i lectors.