Joan Fuster.  El llegat de Joan Fuster, en la Caja de las Letras

Juan de la Cruz Fuster Ortells, conegut com a Joan Fuster i Ortells (Sueca, València, 1922- 1992), escriptor i assagista que s’expressava i reivindicava la seua llengua i la seua cultura, la nostra llengua i la nostra cultura, el valencià. La seua labor investigadora i editorial abasta diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi lingüística,Sigue leyendo «Joan Fuster.  El llegat de Joan Fuster, en la Caja de las Letras»

Premi de les Lletres de la Generalitat 2022

El valencià Juan José Millás ha rebut aquest passat 16 de novembre el Premi de les Lletres de la Generalitat 2022. Juan José Millás García (València, 31 de gener de 1946 – ) és un escriptor i periodista valencià. A més, és considerat l’inventor d’un gènere nou: l’anticonte. A la fi de la dècada delsSigue leyendo «Premi de les Lletres de la Generalitat 2022»

Els premis als Llibres Més ben Editats en 2021 i Joan Fuster.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha concedit els premis als Llibres Més ben Editats en 2021 entre altres. També a les llibreries que han destacat per la seua trajectòria o innovació en el foment de la lectura i a la llibreria que ha desenvolupat un bon programa de foment lector en la Comunitat Valenciana.Sigue leyendo «Els premis als Llibres Més ben Editats en 2021 i Joan Fuster.»

El 23 d’abril és el Dia Internacional del Llibre i el 2 d’abril, el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

Com recordeu, a l’anterior post, aquest mes hem portat novetats a la biblioteca per facilitar la recerca del fons bibliogràfic, entre altres. Doncs bé, per a celebrar el Dia Internacional del Llibre, des de la Biblioteca d’Alaquàs; hem volgut obsequiar als nostres lectors i lectores més joves amb un xicotet lot de llibres. Ens posaremSigue leyendo «El 23 d’abril és el Dia Internacional del Llibre i el 2 d’abril, el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.»

Selecció de llibres amb Premi Nadal

Amb l’arribada de l’any arriben els primers premis literaris. El Premi Nadal 2021 ha sigut atorgat este any a l’escriptora catalana Najat El Hachmi, de qui tenim a la biblioteca bona part de la seua producció literària. S’ha creat un punt d’interès amb una selecció de la seua bibliografia i d’altres premis Nadal disponibles aSigue leyendo «Selecció de llibres amb Premi Nadal»

Premis Princesa d’Astúries

El passat divendres dia 19 d’octubre s’entregaren els premis princesa d’Astúries a la ciutat d’Oviedo. Este any, el premi Princesa d’Astúries de les lletres ha estat per a l’escriptora francesa Fred Vargas. A l’entrada de la biblioteca  ja va estar durant un temps destacada com a lectura d’actualitat.  Ací vos deixem algunes de les obresSigue leyendo «Premis Princesa d’Astúries»

Eduardo Mendoza. Premi Cervantes 2016

Ahir va estar atorgat el Premi Cervantes a Eduardo Mendoza. El jurat del premi va destacar l’escriptor per inaugurar el 1975 una «nova etapa en la narrativa espanyola» amb la publicació de La verdad sobre el caso Savolta, que va tornar al lector el plaer pel relat amb una llengua plena de subtiletzes, ironia iSigue leyendo «Eduardo Mendoza. Premi Cervantes 2016»

Millors novel.les de VLC NEGRA 2016

Els premis a les millors novel.les de la 4º edició de VLC NEGRA, que decideixen els lectors, mitjançant la pàgina web del festival són:       Premio Mejor novela    Premi millor novel.la    Premio Best Novel                 La Biblioteca Municipal, ja té a la vostra disposició, totesSigue leyendo «Millors novel.les de VLC NEGRA 2016»