Les donacions son tresors📚 per a la nostra Biblioteca.

Hem decidit dedicar una entrada del nostre blog en agraïment dels nostres veïns, veïnes, amics de València i la contornada que han volgut desinteressadament fer-nos partícipes dels seus tresors i ens han fet arribar per compartir-los amb vosaltres. Per a alguns ha suposat el seu llegat legat al llarg de tota una vida. Part delSigue leyendo «Les donacions son tresors📚 per a la nostra Biblioteca.»

Club de Lectura Hozuqi

Com cada darrer dimecres de mes, el passat 31 de maig ens vam reunir al voltant d’una de les delicades obres de Aki Shimazaki.  Aquesta vegada va ser Hôzuki, la librería de Mitsuko. És autora de quatre pentalogies, els llibres de les quals poden llegir-se separadament. Hôzuki, la librería de Mitsuko pertany al tercer cicle, L’ombreSigue leyendo «Club de Lectura Hozuqi»

Club de Lectura d’Adults amb Emerenc i Magda

“El día que muera llevaré conmigo todos mis secretos y no habrá historiador literario que sepa distinguir cuándo he sido quién, cuál de los personajes me representaba a mí misma o cuál de los personajes era real de cualquiera de mis obras». Aquest dimecres, la sessió del Club de Lectura la vam dedicar a laSigue leyendo «Club de Lectura d’Adults amb Emerenc i Magda»

12a sessió amb «La puerta», obra de Magda Szabó.

Aquesta vegada ens reunirem per a compartior la lectura «La puerta». Szabó és considerada una de les millors novel·listes en hongarés de la història. També va escriure teatre, poesia, assajos, traduccions i memòries. «Era en esa habitación donde escondía los verdores componentes de su identidad, y hasta que ella no estuviera dispuesta a abrir suSigue leyendo «12a sessió amb «La puerta», obra de Magda Szabó.»

11a sessió amb «Narraciones extraordinarias» i seguim sumant

Narraciones extraordinarias d’Edgar Allan Poe ha estat l’últim descobriment del nostre club de lectura. Ahir, dimecres 29 d’abril ens vam reunir per compartir aquesta extraordinaria obra; encara que van haver-hi opinions per a tots els gustos. La seua genialitat com a escriptor la va desenvolupar a l’una d’una vida complexa on l’addicció a l’alcohol va serSigue leyendo «11a sessió amb «Narraciones extraordinarias» i seguim sumant»

11a sessió del Club de Lectura, amb Edgar Allan Poe

El proper 29 de març, ens reunirem al voltant de la 11a sessió del Club de Lectura. Compartirem i debatrem «Narraciones Extraordinarias», d’Edgar Allan Poe. Serà a les 16:30h a la sala juvenil de la biblioteca. El teu exemplar 📙 t’està esperant a la bibilioteca. Si vols saber més sobre la vida i obra deSigue leyendo «11a sessió del Club de Lectura, amb Edgar Allan Poe»

10ª sessió del Club de Lectura Adults amb Joan Fuster

A 2022 es van complir cent anys del naixement de Joan Fuster. Així, arran del centenari, la vida i l’obra de l’erudit i literat de Sueca, vam incloure una de les seues obres més significatives  en el nostre Club de Lectura. Al febrer hem celebrat 1 any de la nova etapa del Club de LecturaSigue leyendo «10ª sessió del Club de Lectura Adults amb Joan Fuster»

Dia Internacional de la Llengua Materna

Hui, dia 21 de febrer de 2023, és un dia molt especial. Hui es celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna. Com ja sabeu a la Comunitat Valenciana contem amb no una, si no dues llengües cooficials. Doncs, què millor dia de la setmana per a celebrar-ho que un dimarts, coincidint amb les lecturesSigue leyendo «Dia Internacional de la Llengua Materna»

Els dimarts Llegim en valencià, part del nostre Club de Lectura d’Adults.

«Fadrines, el procés de no casar-se en la societat tradicional valenciana» i «Diccionari per a ociosos». Des del passat mes de desembre ens hem estat reunint a la biblioteca els dimarts pel matí. El pròposit … llegir en valencià. I és que, les dues últimes lectures escollides al nostre Club de Lectura d’Adults han sigutSigue leyendo «Els dimarts Llegim en valencià, part del nostre Club de Lectura d’Adults.»

Joan Fuster.  El llegat de Joan Fuster, en la Caja de las Letras

Juan de la Cruz Fuster Ortells, conegut com a Joan Fuster i Ortells (Sueca, València, 1922- 1992), escriptor i assagista que s’expressava i reivindicava la seua llengua i la seua cultura, la nostra llengua i la nostra cultura, el valencià. La seua labor investigadora i editorial abasta diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi lingüística,Sigue leyendo «Joan Fuster.  El llegat de Joan Fuster, en la Caja de las Letras»