Archivo por meses: febrero 2015

Club de lectura «La set intacta»

Ahir vàrem rebre la visita de Ramon Guillem qui ens va presentar el seu últim poemari: La set intacta. L’autor ens va recitat alguns dels seus poemes i a continuació intercamviarem opinions sobre què és la poesia, per què escriure, quins són els temes que obsesionen al poeta,  l’equilibri entre emoció i procés creatiu, la recerca de la perfecció artística, etc.

La tertúlia va ser molt amena per la proximitat de l’autor i la sensibilitat dels nostres contertulians que també escriuen poesia. L’empatia es notava i tots vàrem gaudir del moment.                                                                               

rrrr

 Ramon Guillem (Catarroja, 1959) és llicenciat en Geografia i Història i actu alment treballa com a tècnic de biblioteques i arxius.

La seva activitat literària se centra, a hores d’ara, en la poesia, encara que ha encetat també diversos projectes narratius. Ha publicat llibres de poemes com D’on gran desig s’engendra (1985),  L’hivern remot (1987), Les ombres seduïdes (1990), Terra d’aigua (1993),  Solatge de sols (1999), Maregassa (2002), Celebració de la mirada(2005),  Abisme i ocell (2010) i La set intacta (2014), com també les antologies  L’íntima realitat (1981-1996) (1998) i Desig que sempre mor (petita antologia) (2003). Per aquests llibres ha rebut premis com l’Ausiàs March, l’Octubre, el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, el Premi de la Crítica Serra d’Or i el Premi Maria Mercè Marçal. La seva obra poètica ha estat antologada, entre d’altres, a Ser del segle (1989) i Camp de mines (1991),   i ha estat traduïda al castellà, a l’èuscar, al francès, al gallec, a l’hongarès, al rus i al xinès.

Com a narrador ha publicat, entre d’altres, els dietaris La cambra insomne (1992, Premi Antoni Bru d’Elx) i Com l’angèlica (2007), el llibre de relats Ahir van ploure granotes (1996, Premi Salvador Espriu) i les novel·les A foc lent (2004, Premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida) i Una nit entre les nits (2006).

Ha estat vicepresident pel País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (2005-2013), i actualment dirigeix la col·lecció de poesia d’edicions Perifèric.

 

Pròxima tertúlia del club de lectura

El proper dimecres 25 de febrer a les 16 h, tertúlia a la biblioteca sobre el llibre, La set intacta, amb la participació de l’autor, el poeta valencià Ramon Guillem.

Una sessió oberta a la que esteu tots invitats.

set

Una obra unitària, malgrat haver estat escrita entre els anys 2008 i 2013, que poetitza tot allò que «a pesar del temps i de la presència constant de la mort ens fa sentir vius amb la mateixa set de sempre, amb tota la set intacta», en paraules de Guillem.