Archivo por meses: abril 2015

Club de lectura. Visita de l’autor Manel Joan i Arinyó

Ah20150429_161619-2ir dimecres vàrem tindre un convidat especial a la nostra tertúlia: l’autor de Les nits perfumades. Però va ser molt més que això.  Manel és un gran conversador i amb el seu peculiar sentit de l’humor, ens va fer un recorregut interessant i divertit per tota la seua extensa i variada obra: poesia, assaig, narrativa infantil i juvenil, novel.la eròtica, policíaca i autobiogràfica.

Mireu si ens va agradar, que no l’hem deixat anar sense proposar-li un nou encontre, això si, serà  després d’haver llegit les seues novel.les, encara inèdites: «Ai, Eivissa !» i «El cas dels homes tatuats».

 

 

FESTA DEL LLIBRE I DE LA PRIMAVERA

L’Esglai Teatre, amb l’escenificació dels contes: “LA TALPETA QUE VOLIA SABER QUI LI HAVIA FET ALLÓ AL CAP” i “LOS TRES BANDIDOS” (Premis Andersen d’il.lustració), ha fet de la 30 Campanya d’Animació a la Lectura, una divertida festa per als  més de 400 xiquets i xiquetes de 2on de primària que han visitat la biblioteca municipal.20150422_101058CAM02003CAM01923

 

Presentació del llibre Les nits perfumades

Dimecres 29 d’abril, l’autor presentarà el llibre Les nits perfumades. L’acte tindrà lloc a les 16 h. a la Biblioteca Municipal, dins la programació del Club de Lectura i és obert a tots els públics.

Les nits perfumades explora el terreny subjectiu de la memòria; de fet, és el relat de la infantesa del propi narrador, de la naixença fins a la

nitscelebració de la primera comunió, un retaule format per capítols, en certa manera independents. Escrita en un llenguatge viu i fresc, l’obra ofereix diferents registres, segons l’episodi que s’explica: el món familiar, els personatges pintorescos del poble i de la mateixa família; els viatges a Barcelona, camí de Torelló o Camprodon, a casa dels oncles; els jocs i les trapelleries dels infants; l’escola, el cinema i la televisió; les fantasies i esl temors; el descobriment trasbalsador del sexe…

 

23 d’abril. Dia Internacional del Llibre

El 23 d’ abril és un dia simbòlic per a la literatura mundial perque en aquest dia i en l’any 1616 vàren morir personalitats com Cervantes, Shakespeare i l’Inca Garcilaso de la Vega. Igualment es commemora el naixement o mort d’altres autors destacats comloooooMaurice Druon, Haldor K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla i Manuel Mejía Vallejo.

La celebració d’aquest dia fou una decisió espontània presa a la  Conferència General de la UNESCO que es va celebrar a París el 1995, per retre un homenatge universal als llibres i autors.

El premi Cervantes es lliura el 23 d’abril de cada any, coincidint amb la commemoració de  la mort de Miguel  Cervantes.

 

30ª Campanya d’Animació a la Lectura. «Una Pluja de contes»

Xiquets i xiquetes, esteu preparats?, l’Esglai Teatre vos espera amb una «Una pluja de contes».

ggg

Del 20 al 22 d’abril, els vostres coles estan invitats a participar en aquesta festa del llibre i de la primavera. Passareu per la biblio tots els alumnes de 2n cicle de primària acompanyats pels vostres mestres.

També hem preparat una guia de lectura i exposició dels nous contes que podreu emportar-vos a casa.

yoa arb  oloCAOttt

Una pluja de contes. Guia de lectura. Abril, 2015

pluja imatge