Archivo por meses: junio 2016

Club de lectura. El reflejo de las palabras

Dimecres 29 de juny

A la tertúlia del passat dimecres, hem comentat l’últim llibre programat abans de les vacances d’estiu: El reflejo de las palabras de Kader Abdolah. Un relat que ens ha oferit molts temes per a un debat participatiu ,  ric en reflexions i opinions; unànimament considerada com una lectura, diferent, interessant i molt recomanable.

La novel.la ens parla de la relació d’un pare i un fill, de la reconstrucció d’una historia familiar, de l’exili i d’un país, l’ Iran del segle XX, però també de la cultura ancestral d’aquest lloc del món, intercalant al llarg del relat fragments de la literatura persa, textos sagrats o paraules i lletres de la seua llengua natal, el farsi,  donant vida a una tradició literaria molt pròxima a la llegenda.

Com que el context  històric de la narració ens ha motivat a conéixer millor la història i la societat d’aquest país, Iran, hem preparat una  xicoteta selecció de llibres i pel.lícules que trobareu a la biblioteca i que podeu consultar ací al final de la sinopsi del llibre.

el reflejo de las palabras

Los lazos profundos e indestructibles entre un padre y un hijo, capaces de perdurar gracias al poder aglutinante del arte y de la lengua, son el fundamento narrativo de esta novela original y conmovedora.

Ismail, un novelista iraní exiliado en Holanda, recibe por correo el diario de su padre fallecido, un tejedor de alfombras de Arak, región remota y montañosa de la antigua Persia. Nacido sordomudo, Aga Akbar escribió esas páginas utilizando los símbolos de una antigua inscripción cuneiforme grabada en una cueva del monte sagrado del Azafrán hace tres mil años, un hermoso lenguaje desconocido que nadie ha conseguido aún descifrar. Traducir esas notas, reflejo de toda una vida, se convierte en el propósito más ferviente de Ismail, sabedor de que ese diario contiene no sólo el pasado familiar, sino el sentido de su propio presente en el apasionante Irán del siglo XX.

El reflejo de las palabras es un canto de alabanza a la capacidad del ser umano para comunicarse y para trascender, para redimirse, mediante la memoria: memoria individual, memoria política. La única verdadera derrota es el olvido. Con este libro, Kader Abdolah ha entregado un significado de futuro que hunde sus raíces en el pasado.

 Kader Abdolah (Irán, 1954) estudió Física en la Universidad de Teherán. Participó en la resistencia estudiantil contra el Sah y, más tarde, contra el régimen del ayatolá Jomeini. Redactor de un periódico clandestino, tuvo que huir de su país en 1988 y encontró asilo político en Holanda, donde vive desde entonces.

KADER ABDOLHA
Es autor de tres novelas, entre ellas: “El viaje de las botellas vacías” (Galaxia Gutenberg 1998), “El reflejo de las palabras” (Salamandra, 2006), “El rey” (ECC 2016), “La casa de la mezquita” (Salamandra 2008) y dos libros de relatos, escritos en holandés y ganadores de distintos premios.
Colaborador regular del diario más importante de Holanda, De Volkskrant, y galardonado con el Dutch Media Prize por sus columnas periodísticas, Abdolah es uno de los autores más destacados de los Países Bajos, y su obra está traducida a varios idiomas.

literatura sobre Irán

Horari d’estiu i més…

Horari d'estiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Llegir durant les vacances

Com cada estiu, la biblioteca modifica les condicions habituals de prèstec de llibres  per a facilitar la lectura durant les vacances. Com? :

Augmentant el número de llibres prestats 

A partir d’ara, podeu emportar-vos tots aquells llibres que penseu llegir durant l’estiu.

Ampliant el termini de les devolucions

Si aneu a estiuejar fora, no passa res!, ampliem el termini de les devolucions fins el  12 de setembre.

Cuidem i compartim

L’hàbit d’apreciar i cuidar els llibres, com molts altres, se pot aprendre i per tant ensenyar.

Els pares podeu aprofitat els moments de lectura amb els vostres fills, per ensenyar-los a cuidar els llibres, a pensar en els altres lectors que els llibres puguen tindre en tornar a la biblioteca.

Recursos per a triar els llibres que ens agradaria llegir

-Podeu consultar les guies temàtiques que la biblioteca va publicant amb recomanacions per edats i que trobareu ací al blog.

-També disposeu dels butlletins de novetats d’estiu en llibres, pel.lícules … i de la seua exposició a l’entrada de la biblioteca.

-I si ja teniu la llista de recomanacions dels vostres centres, podeu consultar-la al catàleg en línea, per telèfon:  (961519417) o per correu: biblioteca@alaquas.org

BON ESTIU  !

 

 

 

 

La vostra opinió ens importa

bsuggerencies

La vostra opinió ens importa i ens ajuda a millorar el servei de la biblioteca,  per això us recordem que ací al blog teniu un apartat on podeu deixar els vostres comentaris, desiderates o propostes de compra, preguntes, sol.licituts d’informació i opinions .

També podreu deixar la vostra opinió a la bústia de suggeriments que trobareu a la recepció de la biblioteca. Els vostres comentaris seràn benvinguts!.

PREMIO PRINCESA DE ASTURIAS DE LA LETRAS 2016

 El País. Cultura. Jueves 16 de junio de 2016

Richard Ford desgrana su visión literaria tras lograr el Princesa de Asturias de las Letras. El jurado elogia el mosaico de historias cruzadas que ha trazado en novelas como “Canadá” o la trilogía de Frank Bascombe.

fot richard

Premio Princesa de Asturias de las Letras. El novelista Richard Ford, en 2015. MARTA PÉREZ EFE / ATLAS

WINSTON MANRIQUE SABOGAL

    Uno de los escritores estadounidenses que mejor ha retratado las turbulencias emocionales y sociales de sus conciudadanos en las últimas décadas, ha obtenido el Premio Princesa de Asturias de las Letras 2016:

Richard Ford (Jackson, Mississippi, 1944) es un escritor para quien su vida es también la literatura, como lector y como creador. “No tienes que ser inteligente, más que inteligente, hay que ser imaginativo. Tener imaginación para vivir, para disfrutar, para amar, imaginación todo el tiempo”, recomienda el escritor. “Solo hay que creer que todo lo que hacemos en la vida es importante”, añade. “Cuando piensas que la literatura es lo más importante que puedes hacer, significa, en lo que a mí respeta, que tienes mucha ambición y no hay diferencia entre lo que hago e hicieron grandes autores. Yo no intento ser mejor que ellos; solo intento formar parte de la conversación”.

Según el jurado, Ford ha creado el “mosaico de historias cruzadas que es la sociedad norteamericana”. Escritos, donde “el cuidado detallismo en las descripciones, la mirada sombría y densa sobre la vida cotidiana de seres anónimos e invisibles conjugan la desolación y la emoción”.

 Momentos vitales

Las narraciones de Ford describen a las personas en sus movimientos vitales, muchas veces encadenando finales de ciclos de vida con el comienzo y reinvención de nuevas oportunidades. Un mundo que se ve no solo en las novelas citadas, y otras como Canadá, sino también en los relatos de Rock Springs, De mujeres con hombres y Pecados sin cuento. Y, claro, Mi madre, una conmovedora composición memorialística sobre el poder de la ausencia. Sobre la perpetuidad de los sentimientos.

canada           demu           dia

 Llibres de Richard Ford que podeu trobar a la biblioteca

 

ALUMNES DEL FAUSTÍ BARBERÁ VISITEN LA BIBLIOTECA

Els alumnes de 1er. curs de la E.S.O. de l’institut Faustí Barberá, han visitat la biblioteca per conèixer el seu funcionament. Han realitzat algunes recerques de llibres, un joc detectivesc que han sabut resoldre amb molta eficiència, ja són tots uns experts.

Un grup de xavals i xavales molt atents a les explicacions, que han  fet moltes preguntes i juntament amb la seua professora, s’han emportat la butlleta d’inscripció per a fer-se el carnet de la biblioteca.

El programa de visites didàctiques: «VINE A CONÈIXER LA TEUA BIBLIOTECA» està obert a tots els centres educatius, col.lectius i associacions d’Alaquàs.

20160614_124129

Cent anys de la màgia de Roald Dahl

Des de la biblioteca ens sumem a les celebracions que al llarg del 2016 s’organitzen per commemorar el centenari del naixement de Roald Dahl, pare de Charlie i la fàbrica de xocolata, Matilda o els Gremlins…

ROAL

Poeta, contacontes i també escriptor de novel.les per  adults, el centre de la seua producció literària l’ocupen, no obstant, els xiquets irrepetibles i envoltats de màgia que va convertir en protagonistes de les seues obres, i per extensió, en els seus més fidels lectors. Perque tots ens sentim especials en llegir els seus llibres que són una invitació a la independència i a la crítica, i una lectura imprescindible per als més joves.

L’univers de Roald Dahl el composen personatges indòmits, intel.ligents, curiosos i rebels per als qui la seua curta edat mai és un obstacle.

A la biblioteca, trobareu molts dels seus llibres publicats tant per a joves, com per a adults, en castellà, valencià o anglés, aixi com algunes pel.licules que anirem incorporant a l’exposició i la guia de lectura que hem elaborat i que podeu consultar ací.

Roal_Dahl. GUIA2016.pd

Millors novel.les de VLC NEGRA 2016

VLC

Els premis a les millors novel.les de la 4º edició de VLC NEGRA, que decideixen els lectors, mitjançant la pàgina web del festival són:

 

 

 

Premio Mejor novela    Premi millor novel.la    Premio Best Novel

mmmm       se        jo nesbo

La Biblioteca Municipal, ja té a la vostra disposició, totes les obres seleccionades a l’última edició d’aquest important Festival de gènere negre, celebrat a València el passat mes de maig, Així com els 3 novel.les premiades amb els vots dels lectors.

Trobareu més informació a la Guia de lectura. València negra 2016.

VLC NEGRA