A la passada sessió del club de lectura del dimecres 27 de juny varem comentar l’obra «Com una novel·la», de Daniel Pennac. Aquesta obra és un assaig de pedagogia activa, on apareixen el que ell anomena ‘Els drets del lector’. Podeu veure una il·lustració amb estos drets al final del text.
Era la primera vegada que es llegia al club un llibre d’assaig. Aquesta obra va generar diverses opinions positives sobre la lectura i el fet de llegir o prescriure lectures. Va agradar molt la idea dels drets dels lectors i algunes de les imatges que s’evoquen al llibre. Com es diu a l’obra llegiu, com vulgueu i allà on esteu. És un obra més que recomanable per a tots els lectors i especialment per a pares i mestres.

Sobre Daniel Pennac podem dir que és el pseudònim de l’autor Daniel Pennacchioni, un escriptor francés nascut el 1944 a Casablanca (Marroc). Donat que a la seva família havia militars va passar els seus primers anys de vida entre Àfrica i el sud-est asiàtic. Va estudiar lletres a Niça, i va treballar com a taxista i com a il·lustrador abans de convertir-se en professor de literatura de secundària. Posteriorment s’ha dedicat per complet a l’escriptura.
Ha escrit teatre, guions de cinema, llibres per a infants, però sobretot és conegut per les seves novel·les i assajos. Textos pels que ha rebut diversos guardons. Algunes de les seues obres són: La saga policíaca Malaussène, on es troba per exemple La pequeña vendedora de prosa; la citada Como una novela, o Mal d’escola.
A la biblioteca podeu trobar obres d’aquest autor, a continuació vos les llistem juntament amb la seua signatura, per si les voleu consultar i agafar-les en préstec.
- La pequeña vendedora de prosa N PEN peq
- Los frutos de la pasión N PEN fru
- Mal de escuela N PED mal
- Gossot-Gossarro JN PEN gos // Chucho chungo JN PEN chu
- Ull de llop JN PEN ull // Ojo del lobo JN PEN ojo
- El increible Kamo! JN PEN inc
Per últim, recordar a les persones interessades a participar al club de lectura, que la pròxima tertúlia serà el dimecres 26 de setembre. En aquesta ocasió comentarem l’obra «Niebla» de Miguel de Unamuno.