La biblioteca Ausiàs March promou l’hàbit lector amb noves propostes

“Aunque todo el alumnado ha terminado ya sus exámenes finales, las puertas de las bibliotecas municipales no cierran. Al contrario, los pueblos de l’Horta se han propuesto empezar el año nuevo con una serie de propuestas innovadoras que atraen a todo tipo de públicos al mundo literario y cultural”. [1]

Així començava la setmana pasada l’article de premsa al Levante del bloc de l’Horta, on la nostra biblioteca Ausiàs March encapçalava titular. Podem dir que estem molt orgulloses d’haver iniciat així l’agenda de la biblioteca 2022 i que activitats com aquesta, que promouen l’hàbit lector, tinguen tan bona acceptació en el públic. Esteu atents perquè en breu tindrem més!

Us deixem algunes instantànies del contacontes i de la part final de la sessió on vam fer uns exercicis de comprensió lectora amb els més menuts.

Narració de la contacontes «Anaïd Adjemian»
escena del contacontes: La flautista d’Hamelín
exercicis de comprensió lectora

Objectius agenda 2022

I es que això acaba de començar, ens espera un any ple d’activitats que tindràn com objectius principals el foment de l’hàbit lector i la igualtat, aquest segón entre els objectius i metes de l’agenda dels ODS 2030 . Acudir a la biblioteca no només suposa un estalvi per a la butxaca; a més fomenta hàbits beneficiosos [2] com ara entre altres:

Aguditza l’astúcia.
Estimula l’intercanvi d’informació i coneixement.
El costum continuat de llegir, retarda l’aparició dels símptomes de demència.
Estimula la percepció.
potència la imaginació
Incrementa la capacitat de concentració, anàlisi i interpretació de text
Aprendre a cuidar els llibres.
Estimula la concentració.
Estimula l’empatia.

Per a aquelles persones més ressagades, podeu consultar els objectius de desenvolupament sostenible 2030 (ODS) en el següent link, a peu de pàgina[3].

Recordatori

Encara tenim exposats la selecció de llibres del Dia internacional de la dona i la xiqueta científica, dia 11 de febrer, a l’entrada de la biblioteca.

Reflexió de la bibliotecaria

Si porteu als xiquets a la biblioteca des de xicotets es convertiran en grans lectors.

Recordeu… ELS LLIBRES ESTÀN PLENS DE SAVIESA I FOMENTEN EL PENSAMENT CRÍTIC.

Novetats febrer i març 2022

Aprofitem per informar-vos que en breu iniciarém “Vine a coneixer la Biblioteca” adreçat a tots els centres educatius que vulguen sumar-se. Així mateix, us presentem les novetats adultes i infantils – juvenils del mes de febrer i de març.

Punxeu sobre la imatge per accedir al catàleg
Punxeu sobre la imatge per accedir al catàleg

[1] https://www.levante-emv.com/horta/2022/02/07/bibliotecas-municipales-l-horta-amplian-62325069.html

[2] Per a més informació visitar l’article “El beneficio encubierto de leer”, de la revista Mente y Cerebro N° 47/ 2011 – págs.36 – 41.

[3] https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/takeaction/