Activitats per a grans i per als més petits. Tallers d’Humor i Poesia en familia, un recital de poesia, tallers didàctics de poesia per als nostres joves i grans, un punt d’interés amb moltes novetats o la inauguració del “Racó de la Poesia”; un grapat d’activitats que, van emmarcar la «Setmana de Poesia» celebrada entre el 21 i 25 de març.

Aquest 2022, la Biblioteca d’Ausiàs March d’Alaquàs ha volgut celebrar el Dia Internacional de la Poesia en gran i al llarg d’una setmana sencera s’han dut a terme diverses activitats i tallers, sempre des d’un punt de vista didàctic i prevalent el foment de la lectura i la diversitat lingüística com a servei municipal; tot això per a donar resposta a les demandes de la comunitat. Des de la biblioteca Ausiàs March, amb cada xicoteta acció intentem fomentar la reflexió i la crítica. L’exercici crític és propi de tota teoria social i enriquidor per a cadascun de nosaltres, i la implicació de les biblioteques és essencial perquè l’Agenda 2030 siga assumida com a Agenda comuna per totes les persones, així com per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible(ODS). Es per això que la nostra biblioteca té un rol fonamental per a aconseguir en el nostre entorn més immediat diversos ODS fixats per l’Agenda 2030.  Us recordem que si voleu saber més podeu consultar-los al link següent:

https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/takeaction/


Acte de inaguració del Racó de la Poesia

L’acte del dia 22 va ser la inauguració d’aquest bonic «Racó de la Poesia», on destaquem l’adquisició de 80 exemplars nous, últims premis la majoria; donats per M.Ángel Hoyos, natural d’Alaquàs; qui l’últim dia va ser l’encarregat d’impartir el taller dinàmic sobre la creació poética.

La inauguració va ser acompanyada d’un acte molt emotiu, un recital de poesia, a càrrec del col·lectiu de Poetes d’Alaquàs, presentat per Fernando Garrido; qui va donar pas a cadascun dels poetes i amenitzat pel nostre company i també poeta, Natxo García.

També van participar a l’acte, el nostre Alcalde Toni Saura, el Regidor de Cultura Fran Evangelista, la responsable de comunicació Àngeles Nieto i una mateixa que subscriu, Desirée Mellado, també anomenada «la Bibliotecaria».

Inauguració del «Racó de la Poesia» a la nostra Biblioteca Ausiàs March, amb la representació del nostre col·lectiu de «Poetes d’Alaquàs».
Recital a càrrec del col·lectiu de Poetes d’Alaquàs, amenitzat per un dels components, Natxo García.

Acte d’apertura, de la mà de la Bibliotecaria
Presentació del «Racó de la Poesia» i del nou logo de la Biblioteca, a càrrec de l’Alcalde Toni Saura
Presentació i apertura de l’acte. En fotografia: Toni Saura i Desirée Mellado.

L’editor del programa ‘El Ojo Crítico’ de RNE, Miguel Ángel Hoyos, imparteix un taller didàctic sobre la creació poètica per a l’alumnat de secundària d’Alaquàs

Passat divendres l’alumnat dels Instituts de Secundaria d’Alaquàs van asistir a un taller didàctic sobre la creació poética a càrrec de Miguel Ángel Hoyos, editor de «El Ojo Crítico» de RNE. Cal destacar que “El Ojo Crítico” és un informatiu cultural radiofònic que s’emet de dilluns a divendres i que dóna a conéixer tot allò que té a veure amb la cultura. Els alumnes que es van sumar a aquesta iniciativa en pro de la diversificació lingüística pertanyien a 3r ESO; alumnat dels Instituts d’Educació Secundària Doctor Faustí Barberà, IES Clara Campoamor i l’IES Olivar II. El taller didàctic va tindre lloc a la Sala General de la Biblioteca municipal, i seguint el protocol COVID corresponent. Us deixem unes instantànies de la jornada.

El taller didàctic va ser un éxit en quant a la participació de l’alumnat, quins van tindre l’ocasió d’innovar i en definitiva de FER POESIA! Aquesta activitat s’incardina dins d’un projecte que pretén perdurar en el temps i ve seguit de visites periòdiques a la biblioteca per a l’alumnat. Divendres que ve 1 d’abril és la primera; en elles l’alumnat de l’IES Doctor Faustí Barberà coneixerà també el funcionament de la biblioteca i tasques tan senzilles com la cerca d’informació en fonts fiables.


Tallers «Humor i Poesia en Familia» a càrrec de Maru Guiot . Quan repetim?

També vam tindre diversió amb els tallers «Humor i Poesia en Familia» per a infants de 5 a 12 anys + un adult. Les dos sessions de tallers, que es van perllongar durant tota la vesprada del dijous i van tindre un gran èxit, van estar impartits per l’actriu de teatre Maru Guiot. Maru Guiot, natural de la comarca de l’Horta Oest , és una actriu amb un llarg recorregut. A més d’actriu treballa com a pallassa, docent, productora i directora de teatre.

Grup de families amb xiquets de 9 a 12 anys
Grup de families amb xiquets de 5 a 8 anys

Un poquet d’historia:

 El 25 de setembre de 2015 l’ONU va aprobar un conjunt d’objectius comuns i globals adreçats a l’erradicació de la opbresa, la protección del planeta i l’empoderament de la ciutadania per aconseguir un futur sostenible. Cadasacun dels objectius té fites concretes que han d’assolir-se durant els popers anys. Parlem doncs d’un conjunt d’objectius planificats a través d’accions i metes comunes que configuren l’Agenda 2030, un pla d’accions centrades en les persones, el planeta i la prosperitat. 

 Recordatori de la bibliotecaria:

Us recordem que contem amb el grup del Club de Lectura Familiar que es reunirà el proper 4 d’abril. Les biblioteques ofereixen espais perquè les famílies lligen, aprenguen i cresquen juntes.

El Club de Lectura d’Adults té una cita demà dimecres 30 de març. Si vols saber més sobre el ODS acosta’t! Contarem amb la presencia extraordinaria d’una representant de la fundació Musol – educa i del nostre regidor d’Urbanisme Jaime Marqués».