Valeria arriba a la Biblioteca Pública Municipal Ausiàs March. Valeria i les biblioteques sostenibles.

Des de hui mateix fins el 18 d’octubre compartirem amb vosaltres l’exposició VALERIA. Com ja sabeu, les activitats i projectes que estem duent a terme ho fan dins del marc de les directrius dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els ODS constitueixen una crida universal a l’acció per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món. Si encara no saps de què t’estem parlant pots consultar-ho en una de les nostres entrades anteriors.

Els ODS que identifiquen les Biblioteques:

  • 4 eduació(ensenyament, inclusió)
  • 5 igualtat (empoderar a dones i nenes). Aquest ODS engloba igualtat, educació i treball.
  • 10 escletxa digital
  •  1 creadors de pensament crític
  • 16 accés públic a la información.

les biblioteques juguen un paper imprescindible en la difusió de l’Agenda 2030 dels ODS i en la lectura i anàlisi de la realitat local i global a través del prisma de la sostenibilitat i dels drets humans.

Aquestos son els ODS

En 2015, tots els Estats membres de les Nacions Unides van aprovar 17 Objectius com a part de la Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, en la qual s’estableix un pla per a aconseguir els Objectius en 15 anys.

Exposició de Valeria

L’exposició Valeria està emmarcada dins del projecte Biblioteques sostenibles. Amb ella volem donar a conéixer la vida de Valeria, una xiqueta d’anys guatemalteca, que viu en una comunitat rural, conta les complicacions que troba per aconseguir aigua potable.
Els principals ODS que travessen el relat que es desenvolupa en l’exposició són:

ODS 1 Fi de la pobresa
ODS 3 Salut i benestar
ODS 6 Aigua neta i sanejament

Tots els Centres Educatius d’Alaquàs estàn convidats a fer un recorregut per la biblioteca i gaudir de l’exposició.

Recordatori de la bibliotecària:

Durant el mes de setembre hem tingut diversos punts d’interés: Javier Marías, Especial Còmic, Punt Lectures i filmografia LGTBI; així com els Dies Mundial i Europeus rellevants.

Al mes d‘octubre, el punt d’interès serà sobre lectures que versen sobre la Salut i el Benestar (ODS núm. 3) i la Fam zero (ODS núm. 2). Aquestos ODS es tractaran a les sessions del Club de Lectura Familiar.