Club Lectura d’Adults. 28 de setembre amb l’obra “Fahrenheit 451”

Coincidint amb l’inici del curs escolar 2022/2023 i l’equinocci de tardor, ahir vesprada vam reprendre les sessions al Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Pública Municipal Ausiàs March.

Club de Lectura d’Adults

Les sessions del Club són a càrrec de Desirée Mellado, la bibliotecaria. Com a totes les sessions, la biblioteca disposa d’un grapat d’exemplars per al préstec i facilitar la lectura de les mateixes. 

de esquerra a dreta: la que subscriu (Desirée Mellado) i la nova companya Gloria Hernández. Al fons, Miguel i Argimiro.

“Fahrenheit 451” va ser el títol del llibre, escollit per votació en sessions anteriors. Fahrenheit 451 també és la temperatura en ºF a la que crema el paper, en la mesura americana. En la mesura que utilitzem a Espanya el paper crema a una temperatura de 232.7778 ºC, i això té molt que veure amb l’obra, no revelarem res o com diu l’anglicisme «no farem spoiler», per a qui no l’ha llegida.

Un poc de l’autor…

Ray Bradburey (1920- 2012), va escriure grans obres i guions com el de Moby Dick. L’obra “Fahrenheit 451” és de 1953. Ell mateix va escriure el seu obituari que deia «ací jau Ray Bradbury», un tipus que va estimar completament la vida.

Un poc de l’obra…

“Fahrenheit 451” és més que una novel·la de ciencia ficció, ambientada en EE.UU, es desenvolupa en un estat amb una societat futurista i avançada a l’època. Cada personatge amb un paper diferenciador, des de Guy Mongat fins al  “sabueso rastreador” de huit potes amb peülles de goma.

Narrada en tercera persona amb un to llòbrec o tenebrós, compta amb alguns passatges de monòleg interior, protagonitzats per Guy Mongat. . L’obra, a través de Mongat, prediu molts dels defectes de la societat actual com ara: la manipulació mediàtica, el pensament global, l’accelerada vida i el mal ús de les tecnologies, així com el buit existencial en una societat d’escassos valors.

La bibliotecària…

Podem concloure que l’obra té més d’un punt d’inflexió, i que hem gaudit durant gaire dues intenses hores. Aquesta vegada, per inciar el curs, la reunió ha estat acompanyada d’un berenar; pot ser per això s’ha perllongat tant, no vull dir res. En definitiva, crec que va ser una gran sessió, molt entranyable en la que estem fent comboi; ja sabeu que som #Bibliopop i no va faltar el poema del nostre company del Club, Francisco. Ho volem compartir amb vosaltres, encara que ja ens va dir que tenia alguna errrada. Per cert, eixim a prensa! Us deixe l’enllaç: https://www.elperiodic.com/alaquas/fahrenheit-novela-protagonista-sexta-edicion-club-lectura-para-personas-adultas-2022_852038

No perdem de vista la nostra essència, som Biblioteca i ens centrarem en això però l’entorn ha canviat, així com les necessitats. Som motor d’acció comunitària, això és propiciem l’accés a la participació i pràctica cultural.
Com a biblioteca, permetem aquesta connexió i construir el vincle entre les persones i totes les activitats que ens facilite arribar a la ciutadania i apropar-les la cultura i la informació. No perdem de vista la importància de que el servei tinga una intencionalitat, que provoque una relació, aquesta al seu torn un coneixement –> reconeixement, vincle, resposta / acció col·lectiva.

Us esperem a la següent sessió.

  • Data setena sessió: 16 novembre 2022
  • Hora i lloc: 19 h. a la Casa de la Dona (dalt de la biblioteca)
  • Obra: «El tiempo mientras tanto», de Carmen Amoraga (presentació de l’obra per l’escriptora)

Les inscripcions per al Club de Lectura, les podeu formalitzar a la Biblioteca, en el correu electrònic biblioteca@alaquas.org o en el telèfon ☎961519417