Joan Fuster.  El llegat de Joan Fuster, en la Caja de las Letras

fotografia de 1964, Joan Fuster

Juan de la Cruz Fuster Ortells, conegut com a Joan Fuster i Ortells (Sueca, València, 1922- 1992), escriptor i assagista que s’expressava i reivindicava la seua llengua i la seua cultura, la nostra llengua i la nostra cultura, el valencià.

La seua labor investigadora i editorial abasta diferents facetes i camps de coneixement, incloent-hi lingüística, història i filosofia. Des del passat dijous 12 de gener, forma part de la Caja de las Letras. Concretament, una edició especial del llibre d’aforismes ‘Judicis finals’ i una fotografia es custodien en l’Institut Cervantes; constitueixen el llegat in memoriam de l’autor que ha passat a formar part de la Caja de las Letras.

D’aquesta manera, l’escriptor de Sueca Joan Fuster, considerat l’assagista més important en valencià del s. XX, es converteix en el primer escriptor en valencià a ingressar en aquest «parnaso», situant-ho en el terreny d’un intel·lectual europeu del segle XX».

2022 any Fuster, ho celebrem a la biblioteca amb una programació especial.

  • 22 de febrer: la 10a sessió del Club de Lectura estarà protagonitzada per l’obra: “Diccionari per a ociosos”, de Joan Fuster.
  • 24 de febrer al 3 de març: exposició itinerant de Joan Fuster a la teua BPM Ausiàs March.