Club de Lectura Hozuqi

Com cada darrer dimecres de mes, el passat 31 de maig ens vam reunir al voltant d’una de les delicades obres de Aki Shimazaki.  Aquesta vegada va ser Hôzuki, la librería de Mitsuko. És autora de quatre pentalogies, els llibres de les quals poden llegir-se separadament. Hôzuki, la librería de Mitsuko pertany al tercer cicle, L’ombre du chardon o la sombra del cardo. L’obra està contada en primera persona, una amable lectura de la mà de la nostra companya Gloria que es va estrenar com a moderadora de les nostres sessions del Club i ho va fer d’allò més bé.

La GLoria, just abans de llegir el poema de Francisco (adjuntem al final).

Sinopsis de l’obra

Mitsuko té una llibreria d’ocasió especialitzada en obres filosòfiques que s’assorteix de llibres que la seua propietària compra en altres llocs. Viu amb el seu fill Tarô, mestís i sord, i la seua mare (divorciada, expresidiaria i catòlica) en la part superior de la llibreria.

Però aquesta vida, una miqueta anodina, es veu interrompuda per una dona i la seua filla, que entren en la llibreria per a comprar uns llibres. Les trames emergents i els flashback, ens mostren a uns personatges amb secrets guardats, amb dobles vides. Records i successos del passat que ella manté ocults s’obrin pas i cobren de nou protagonisme.


L’autora ens va revelant la misteriosa vida d’aquesta dona. Una obra on tracta temes com la maternitat, les relacions i diferències de classe, la familia, la religió i filosofia; i el individualisme de la cultura nipona.

Un poc més sobre Aki Shimazaki (Gifu, Japón, 1954).  

Novel·lista i traductora canadenca d’origen japonés. Es va mudar al Canadà en 1981, i ha viscut a Vancouver i Toronto. Actualment viu a Mont-real, on ensenya japonés.

Escriu i publica les seues novel·les en francés des de 1991. Els seus llibres han sigut traduïts a l’anglés, japonés, alemany, serbi, hongarés i rus. https://es.wikipedia.org/wiki/Aki_Shimazaki

És autora de quatre pentalogies, els llibres de les quals poden llegir-se separadament. HÔZUKI, LA LIBRERÍA DE MITSUKO pertany al tercer cicle, L’ombre du chardon o la sombra del cardo.

Ací us deixem les paraules dedicades al llibre del nostre usuari i membre del Club, Francisco Rodriguez.