Descobrim l’humor de Tom Sharpe com a eina de denúncia.

En incomptables situacions hem comprovat que l’ús de l’humor té moltíssims avantatges en comunicació. Per exemple, és molt útil per a captar o recuperar l’atenció del teu públic, per a trencar el gel o connectar amb l’interlocutor. A més, l’humor desperta empatia i els missatges transmesos amb humor s’accepten i es recorden millor. En humor gràfic recordem a Quino, el creador de Mafalda o a l’actual Anne Derenne.

I quan es fa de manera intel·ligent es converteix en una excel·lent eina de denúncia; tal i com plasma Tom Sharpe en la seua primera obra literària «Reunión tumultuosa». Va rebre el Gran Premio del Humor Negro, en 1986.

«Reunión Tumultuosa»📙 és la primera novel·la de l’escriptor britànic Tom Sharpe, qui a través d’una lectura satírica ens parla sobre el apartheid a Sudàfrica.

Dimecres passat, com cada darrer dimecres de mes, vam celebrar la cloenda de la tertúlia del nostre Club de Lectura. Com millor que amb un berenar i aquesta lectura en clau d’humor per acomidar-nos del curs i començar l’estiu.

Debatirem sobre l’època del apartheid , el poder de les institucions, el faszisme etc. entre altres temes. Com cada sessió va estar plena de diversitat d’opinions, de recomanacions lectores… i amb berenar! Algunes opinions com aquestas:

En paraules de la nostra lectora Amparo: «No me ha enganchado pero es un despropósito de lectura, muy bien escrita».

«Lo absurdo que puede llegar a ser el poder y ser poderoso es lo que me pareció magistral, expone como lo absurdo puede dominar el mundo» opina Elisa García y Josepfina está de acuerdo con el este mismo mensaje que nos transmite el libro.

Los personajes que más gustaron fueron la dama de alta alcurnia y el comandante, apunta Argimiro.

Según Jose Luís Seguí, «deja de ver la normalidad de las relaciones con los blancos y la doble moral»

En cambio Miguel Hernández toma una actitud escéptica y cree que es una situación tan anormal que no se puede dar, sobretodo la brutalidad a la que puede llegar una persona.

A Santa le recuerda al libro «El color púrpura», además nos dice que la protagonista es hija de un reverendo. También le recuerda a alguna obra de Eduardo Mendoza.

Francisco Rodríguez

També vam tindre l’ocassió de gaudir de les lectures de Francisco Rodriguez, un dels nostres membres poeta i molt volgut, ens van delectar amb el seu poema sobre l’obra. El compartim amb tothom.

Biografia inèdita sobre Tom Sharpe

Recentment vam assabentar-nos que tras 10 anys de la mort de Sharpe eixiria una biografia inèdita sobre la vida d’aquest britànic que va viure a Sudàfrica i va passar els seus últims anys a la costa de Llafranc (Girona). 📙 «Fragmentos de inexistencia: Una biografía de Tom Sharpe». recopila la seua vertadera història, i és que Tom Sharpe va dir en una ocasió: «La meua biografia és tan extravagant que probablement explica la classe de llibres que escric». Després d’haver llegit només una de qualsevol de les seues obres, és motiu suficient com a reclam per a llegir-la.


Club de Lectura setembre

Per unanimitat hem volgut rememorar els clàssics i escollir un dels preferits per a preparar aquest estiu. No és una novel·la, és teatre. Saps de quina obra literaria estem parlant ? … altra pista, el seu autor és un jurista de Talavera de la Reina (a la Província de Toledo). Aquesta pista potser és més complicada. Se li va atribuir una única obra.

I ara, Saps de qui estem parlant? Encara no? el seu nom és Fernando. Segur que ara ja ho saps. T’esperem el 27 de setembre a la biblio per a reunir-nos entorn de l’obra de «La Celestina».

Si vols estar assabenta’t d’horaris i sessions visita el nostre blog.