Club de lectura. El asombroso viaje de Pomponio Flato

Passat l’estiu, reprenem la nostra activitat donant la benvinguda als 5 nous membres que s’han incorporat al grup.

El llibre escollit, en aquesta ocasió, ha estat: El asombroso viaje de Pomponio Flato d’Eduardo Mendoza. Una novel.la breu, escrita en clau  històrica, humorística, hagiogràfica i detectivesca.

pop

La història ens transporta al segle I de la nostra era i conta les aventures d’un noble romà de l’ordre equestre, Pomponio, que inicia un viatge per Asia Menor a la recerca de les aigües d’un manantial que proporciona saviessa a qui les beu, però, malauradament, el nostre protagonista al llarg del seu periple,acaba bevent d’una estranya i obscura corrent que l’unic que li provoca és una forta diarrea i una persistent flatulència.

El cas és, que a tranques i barranques i ajudat per altres viatgers, comerciants i soldats romans, Pomponio Flato arribarà a Nazaret, un xicotet poble de la província de Judea, on coneix a Jesús, fill de Josep, el fuster del poble, qui li demanarà ajuda per investigar el cas de l’assassinat d’un acaudalat ciutadà, Epulón, del qual ha estat acusat el seu pare.

Al llarg de les seues investigacions, Pomponio coneixerà als qui anys després apareixeran en un altre llibre: el Nou Testament, personatges bíblics com Jesús, Maria, Josep, Barrabás, Mateu, Zacarías, Isabel, Joan, Maria Magdalena…

Escrita en forma epistolar, però amb gran abundància de diàlegs, ens sorprén per la precisió del llenguatge i la riqueza del lèxic, tot i que és tracta d’un relat aparentment senzill i amé.

De la mà de Pomponio i el jove Jesús, haurem d’averiguar qui ha estat l’assassí d’Epulón, al temps que ens trobem amb situacions que ens transporten al nostre temps: abús de poder, desigualtat social, operacions immobiliàries, confrontacions religioses,…

Com algú dels contertulians ha observat, aquesta paròdia de la història sagrada, ens recorda a la divertidíssima comèdia de Terry Jones, La vida de Bryan.

Una lectura amena i divertida que no podem deixar de recomar-vos.

FOTO CL