La Junta Local Fallera d’Alaquàs va nàixer oficialment a l’any 1983 com a iniciativa d’un grup de fallers i falleres de diverses comissions de la ciutat.

No obstant això, uns anys abans ja s’aspirava a constituir una entitat que agrupara totes les comissions falleres de la ciutat i treballara conjuntament per les festes valencianes, de fet, abans de la constitució oficial de Junta Local, hi hagueren tres dones que foren precursores al càrrec de Fallera Major: Margarita Quilis i Gutierrez a l’any 1981, Amparo Mengod i Lozano a l’any 1982 i Consuelo Esteban i Moreno a l’any 1983.

Així, a l’any 1984, Alaquàs va tindre Fallera Major reconeguda per primera vegada en la seua historia. El seu càrrec el va ocupar Francisca García i Forment.

No es fins a l’any 1986, quan es va ocupar el càrrec de Fallera Major Infantil, sent la primera Cristina Coloma i García. Des d’aleshores, any rere any, diferents dones d’Alaquàs han portat el nostre escut.

En reconeixement a la seua tasca i al seu interès per fomentar les festes tradicionals, al 2019 vam fer L’acte de celebració del 35 aniversari de Junta Local Fallera, al Castell Palau d’Alaquàs on varem fer imposició de una insignia commemorativa a les Falleres Majors Infantils i Falleres Majors d’Alaquàs, que han format part de la historia fallera del nostre poble, des de l’any 1984 fins als nostres dies.

Toni Saura
President Nat
Álex Ramos
Regidor de Falles
July Roselló
Presidenta JLFA