Daily Archives: 16 de noviembre de 2014

La tardor: un oratge canviant!!!

castanyera2La tardor és segons el diccionari l’estació metereològica que va entre l’estiu i l’hivern i comença amb l’equinocci de tardor, entre el 22 i el 23 de setembre i finalitza amb el solstici d’hivern, al voltant del 21 de desembre.

solsticiÉs una etapa amb moltes precipitacions i amb un descens progressiu de la temperatura, on els dies s’acurten a poc a poc i les nits cada vegada són mes llargues perquè les hores de Sol disminueixen dia rere dia. Seguidament et mostrem com serà l’oratge en Alaquàs la propera setmana i veuràs els canvis que anem a tenir… passem d’un dia clar com el de hui, a tenir núvols a meitat de setmana per finalitzar-la amb pluja i durant tots els dies es acompanyarà el vent.

oratgeUna setmana típica de la tardor!!!

Altra característica molt important d’aquesta estació són que les plantes caducifòlies perden la clorofil·la i les fulles esdevenen groguenques com a pas previ a la seua caiguda i molts fruits estan en un estat òptim.

castanasDurant la propera setmana anem a dedicar la nostra Sirena Musical a una professió que encara podem trobar-nos als carrers del centre de València: la castanyera.
La Castanyera és un personatge representat per una senyora major que vesteix roba vella i que sempre porta un davantal i un mocador al cap que ven castanyes pels carrers de la ciutat. Porta una cistella plena de castanyes que ha recollit al bosc i les torra al torrador. Després les posa dins les paperines per vendre-les.

ORIG port_La castanyada OK3Si vols ser el primer en escoltar la Sirena Musical de la propera setmana pica ACÍ.

Si vols descarregar-te la següent imatge per tal de pintar-la pica damunt d’ella.

CASTAnERA 2Passeu totes i tots una molt bona setmana típica de la tardor i no oblides que

la tardor és la primavera de l’hivern!!!