L’11 de febrer es va celebrar el DIA  INTERNACIONAL  DE  LA  DONA  I  DE  LA  XIQUETA EN  LA  CIÈNCIA i en el  CEIP  Sanchis  Almiñano d’Alaquàs el celebrarem experimentant!
Ens vam  convertir en científiques i científics per un dia i el nostre col·le en un laboratori de somnis i il·lusió.

A més de la realització d’experiències científiques, de les quals vos donarem més informació properament, volem informar-vos de que els nivells de cinqué i sisé realitzaren dues vídeo-conferències amb dones de ciència.

En sisé connectaren amb  llicènciada en Física per la Universitat de València, Elena Sanjuán Sánchez:
dona, científica, mare i emprenedora.

Elena des d’un primer moment va acceptar la nostra proposta i des d’aquestes línies volem agrair-li la seua disposició i lliurament, no sols durant el matí de l’11f,  sinó també per tot el treball previ que va permetre que l’alumnat de sisé del nostre centre adquirira coneixements sobre la llum.
Fer extensible també el nostre agraïment a tot l’equip professional que formeu  CANDELTEC Lab per obrir-nos les portes del vostre laboratori.

Les tres classes de cinquè de primària es van connectar amb l’enginyera informàtica superior
Blanca Madorrán Coca.

Blanca va ser alumna del Sanchis.
Estudiant de la Universitat Politècnica de València, a l’any 2018, va guanyar un premi internacional que es convoca entre les millors universitats tecnològiques del món junt altres companyes i companys.
Treballant en equip i amb poc més de 1.000 euros van posar en marxa una «impressora de bacteris», amb la qual aconseguiren el premi, front altres projectes de més 100.000€!!!
Hores d’ara treballa en una de les més importants empreses emergents de tecnologia del món i es dedica a l’anàlisi de dades per tal que altres empreses puguen prendre millors decisions.

                                                  

Des del Sanchis i en nom de la nostra comunitat educativa volem agrair molt especialment a  Elena i a Blanca  la seua implicació, participació i les facilitats donades per participar i mostrar-nos la seua realitat durant el matí de l’11 de febrer, celebrant amb elles aquest dia tan especial: el  DIA de la DONA i la XIQUETA en la CIÈNCIA.
Vosaltres feu la ciència i la tecnologia més properes.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

 

Posted in: Actividades.
Last Modified: marzo 19, 2021