Dijous passat es va celebrar el Dia Internacional de la Dona i de la Xiqueta en la Ciència i el Sanchis va participar.
La nostra escola es va convertir en un laboratori científic i totes les persones, des de les classes de tres anys fins les de sisè el vam commemorar… EXPERIMENTANT !!!
Vam ser persones científiques i la nostra escola es va convertir en un laboratori gegant de somnis i d’il·lusions.
Algunes de les nostres xiquetes del SANCHIS  podríen ser les futures CIENTÍFIQUES  del  2021 !!!

Els més xicotets de l’escola, les xiquetes i els xiquets de 3 ANYS  jugaren amb el microscopi, descobriren la llum i van fer eixir lava d’un volcà … Encara que menuts, van estar atents i espavilats al fer els experiments i la CIÈNCIA va estar al seu abast…

L’alumnat de 4 ANYS va experimentar amb  la «capil·laritat de l’aigua», fenomen natural que provoca i que li confereix la capacitat de pujar o baixar per un tub capil·lar. Aquesta és una propietat dels líquids… Per això les plantes poden absorbir l’aigua subterrània.

Les classes de 5 ANYS van estudiar a fons les erupcions dels volcans i van descobrir que aquestes són conseqüència de l’augment de la temperatura en el magma de l’interior del mantell terrestre, l’erupció volcànica expulsa lava bullint i pot generar la fosa de gels i glaceres, les ensulsiades, els al·luvions de terra…
Als seus microscopis van fer realitat «ser CIENTÍFIQUES» per un dia.


Els més xicotets de Primària, l’alumnat de 1er. , va experimentar amb les propietats de gasos i  de l’aigua… Van comprovar amb un llapis la refracció i reflexió de l’aigua, i com poder unflar un globus amb tan sols l’emanació de gasos… Els resultats dels seus experiments va demostrar que el futur de la ciència pot estar a les seues mans… 

L’alumnat de 2n de Primària va fabricar en equip un «llum de lava», mesclant aigua, oli, colorant i amb l’ajuda d’una pastilla efervescent, el resultat va ser espectacular per a tots ells… Van celebrar així el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

En el 2n Cicle, les xiquetes i xiquets de 3r. i 4t. , van fer experiments en classe i van aprendre que : Un volcà és l’estructura geològica per la qual ixen a la superfície materials magmàtics (magma en forma de lava, cendra volcànica i gasos). Els volcans no sempre estan en activitat. Quan els materials magmàtics ixen a la superfície, el fenomen es denomina erupció.

En el 3er. Cicle, l’alumnat de 5é va muntar el laboratori a casa on van realitzar els seus experiments amb ajuda de familiars, on van emular a Científiques i Científics, amb les seues bates, provetes i tubs d’assaig. Van demostrar que es defensen molt bé entre la física i la química… Festejar el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència va ser el seu principal objectiu, el varen celebrar amb  la copanyia de una ex-alumna del SANCHIS, Blanca Madorrán, amb la que varen tindre una videoconferència  molt interesant.

Les xiques i els xics de 6é de Primària van realitzar una videoconferència amb Elena Sanjuán, dona científica, on van realitzar les seues preguntes i ella va resoldre els seus dubtes i curiositats. Amb els experiments realitzats en classe han pogut adquirir coneixements sobre la llum i algunes propietats d’aquesta.
A més, aquest alumnat té en marxa un projecte on fabricaran «mans Robòtiques»…

Aquesta activitat ha segut un meravellós treball aquest curs per part de TOTES i TOTS i de cara al proper ja hi estem pensant com celebrar-ho novament.


 

Posted in: Actividades.
Last Modified: marzo 19, 2021