Monthly Archives: febrero 2021

AVÍS MOLT IMPORTANT per a les famílies del Sanchis!!!

A partir del proper dia 01 de març, si es detectara qualsevol positiu per Coronavirus al nostre col·legi, el Centre de Salut Pública de Torrent enviarà directament a les famílies carta informativa comunicant el procediment a seguir front el cas detectat mitjançant l’aplicació
GVA Web Família 2.0

 

Donada la importància de rebre informació detallada front possibles confirmacions d’alumnat positiu en COVID-19 vos animem a que vos instal·leu l’aplicació mòbil GVA Web Família 2.0, la qual hi està a la vostra disposició tant si utilitzeu terminals iPhone com qualsevol altre amb sistema Android.

Si tens un mòbil amb Android cal et descarregues l’aplicació des del Google Play:

Si tens un telèfon amb sistema iOS cal et descarregues l’aplicació des de l’App Store d’Apple: 

CONSIDEREM QUE DUR L’APLICACIÓ AL MÒBIL ÉS LA MILLOR OPCIÓ I QUE ACTIVEU REBRE NOTIFICACIONS PER A ESTAR SEMPRE INFORMADES I INFORMATS DE QUALSEVOL NOVA PUBLICACIÓ RELATIVA A LA VOSTRA FILLA O FILL.

Si no disposes de mòbil amb accés a internet també podràs accedir a l’aplicació WEB FAMÍLIA 2.0 accedint des de qualsevol ordinador o tablet al web d’ITACA Família.

En tots els casos el funcionament és el mateix, cal identificar-se amb el teu número NIF, NIE o passaport i introduir la contrasenya que vos vam enviar al moment de matricular la vostra filla o fill.

Si no la recordes pica en «He oblidat la contrasenya» que trobaràs a la pantalla d’accés baix. Si encara així continues amb problemes d’accés demana cita i des de secretaria tractarem d’ajudar-te a facilitar-te l’accés.

Pots demanar la cita prèvia picant ací:

Salutacions ben cordials.

 

Informació del menjador del Sanchis per al mes de març.

Benvolguda família,

Al llarg del cap de setmana, si és el cas, rebreu al vostre correu electrònic informació del rebut a carregar-vos el proper dia 10 de març si és que la vostra filla o filla ha utilitzat en febrer i/o va a utilitzar el servei del menjador escolar en març de la nostra escola.

Si voleu conèixer el menú del menjador per al mes de març sols cal piqueu ACÍ.

Salutacions ben cordials.

El Carnestoltes també aplega al menjador del Sanchis encara que hi estem en temps de pandèmia!

Aquesta setmana ha finalitzat el temps del Carnestoltes i al centre, encara que estem en temps de pandèmia, no hem volgut deixar de celebrar aquesta festa.

El personal educador del menjador, seguint la seua programació d’activitats, ha realitzat en tots els grups activitats per celebrar el Carnestoltes complint totes les mesures sanitàries establertes.

Mireu les carassetes que s’han fet al menjador!

(Si voleu veure qualsevol foto amb més detall sols cal piques damunt d’ella i la veuràs en gran i per a tornar a la vista normal cal piques la tecla «escape» o tornes a picar al damunt.)

Les classes de tres anys s’han fet una carassa molt colorida i decorada amb plomes, d’estil venecià:

Les classe de quatre anys també han fet un bon treball amb la seua carasseta de pirata: 

i les classes de cinc anys tampoc han volgut perdre’s l’oportunitat de lluir-se:

Vols veure les creacions fetes per l’alumnat d’Educació Primària?
No te les pergues!!!

L’alumnat del nivell 1PRI-A va volen fer-se la seua carasseta de papallona, mentre que la classe de 1PRI-B es feren les de pirates i el nivell de 1PRI-C va preferir la del rei de la selva!
Mireu quin treball més fantàstic van fer:

Les classes del segon nivell, cadascuna amb la seua monitora, també van participar i es feren una carassa de papallona:

El segon cicle d’Educació Primària també volgué sumar-se a la celebració i no han dubtat en fer també la seua pròpia carasseta de Batman o de l’Spiderman.
Mireu l’alumnat de les classes de tercer i de quart:

I finalitzem ja amb l’alumnat més major del col·le, les nostres super-heroïnes i super-herois de cinqué i de sisé!!!

Un Carnestoltes ben diferent per a un temps també distint,
però que encara així no hem volgut deixar de celebrar.

Carnestoltes moltes voltes!!!

Previsualizar en nueva pestaña

«MÀSCARES amb MÀSCARETA»

 


Amb el lema   «MÀSCARES amb MÀSCARETA»   al Sanchis hem volgut celebrar un Carnestoltes molt especial en aquest febrer de 2021,  sense perdre l’essència del CARNESTOLTES  del  SANCHIS, sempre amb la motivació d’un lema ha arribat a les nostres aules.
Tot l’alumnat va decorar la seua carasseta i ací estan les fotos de les classes del Sanchis amb les seues «MÀSCARES amb MÀSCARETA».

Enguany els nostres Reis del Carnestoltes no van vindre al Sanchis però tenim els millors reis d’aquest  CARNESTOLTES especial: TOT EL NOSTRE ALUMNAT, des dels més xicotets als més grans del COL·LE.

Sempre iniciàvem el nostre  CARNESTOLTES  amb les nostres consignes, enguany, la millor consigna al Sanchis és el respecte del protocol  COVID per tota la nostra Comunitat Educativa.

La nostra cercavila de DISFRESSES era una altra de les nostres activitats més esperades i aquest curs ha sigut l’alumnat d’Educació Infantil el que va eixir disfressat aquest dimarts de CARNESTOLTES.

Any difÍcil per a totes i tots, però encara així vos volem dir…

A l’any que ve desitgem poder dir-vos:
Benvingudes amigues i amics al màgic  CARNESTOLTES, 
perquè ací es balla, es canta i es fa una festa genial!
Disfressa’t de gran pirata, de bruixa, de sol o de rata…  
al  SANCHIS  podeu entrar, podeu venir i  passar-ho bé, perquè…
 L’AMISTAT ÉS LA NOSTRA MÉS GRAN CONSIGNA!!!

Fins  al  2022 !!!



Les Educadores del menjador es reciclen.

Les Educadores del menjador de la nostra escola, durant la passada setmana han dedicat quinze hores a millorar la seua formació personal en benefici del nostre alumnat que hi es queda al menjador.

Durant tot aquest temps han gaudit de l’experiència de dues formadores del Centre d’Estudis «Espadà», centre contractat per IRCO, SL per a la formació, les quals les han mostrades estratègies per augmentar la creativitat al menjador com agent de canvi i creixement del nostre alumnat. 

Les activitats sobre les que ha versada la formació han girat al voltant de la creativitat i les seues característiques, les etapes del procés creatiu i la seua relació amb l’autoestima, la comunicació i la motivació.

A més, també s’ha treballat el pensament divergent i el convergent relacionat amb la creativitat, amb la intenció de compendre més i millor el nostre alumnat.

Tots els dies s’han realitzades sessions teòriques i altres pràctiques destacant-se les emocions viscudes, el bon humor i les relacions positives que hi ha entre les nostres educadores del menjador i més encara després de la formació rebuda.

JUGANT amb la CIÈNCIA


Dijous passat es va celebrar el Dia Internacional de la Dona i de la Xiqueta en la Ciència i el Sanchis va participar.
La nostra escola es va convertir en un laboratori científic i totes les persones, des de les classes de tres anys fins les de sisè el vam commemorar… EXPERIMENTANT !!!
Vam ser persones científiques i la nostra escola es va convertir en un laboratori gegant de somnis i d’il·lusions.
Algunes de les nostres xiquetes del SANCHIS  podríen ser les futures CIENTÍFIQUES  del  2021 !!!

Els més xicotets de l’escola, les xiquetes i els xiquets de 3 ANYS  jugaren amb el microscopi, descobriren la llum i van fer eixir lava d’un volcà … Encara que menuts, van estar atents i espavilats al fer els experiments i la CIÈNCIA va estar al seu abast…

L’alumnat de 4 ANYS va experimentar amb  la «capil·laritat de l’aigua», fenomen natural que provoca i que li confereix la capacitat de pujar o baixar per un tub capil·lar. Aquesta és una propietat dels líquids… Per això les plantes poden absorbir l’aigua subterrània.

Les classes de 5 ANYS van estudiar a fons les erupcions dels volcans i van descobrir que aquestes són conseqüència de l’augment de la temperatura en el magma de l’interior del mantell terrestre, l’erupció volcànica expulsa lava bullint i pot generar la fosa de gels i glaceres, les ensulsiades, els al·luvions de terra…
Als seus microscopis van fer realitat «ser CIENTÍFIQUES» per un dia.


Els més xicotets de Primària, l’alumnat de 1er. , va experimentar amb les propietats de gasos i  de l’aigua… Van comprovar amb un llapis la refracció i reflexió de l’aigua, i com poder unflar un globus amb tan sols l’emanació de gasos… Els resultats dels seus experiments va demostrar que el futur de la ciència pot estar a les seues mans… 

L’alumnat de 2n de Primària va fabricar en equip un «llum de lava», mesclant aigua, oli, colorant i amb l’ajuda d’una pastilla efervescent, el resultat va ser espectacular per a tots ells… Van celebrar així el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

En el 2n Cicle, les xiquetes i xiquets de 3r. i 4t. , van fer experiments en classe i van aprendre que : Un volcà és l’estructura geològica per la qual ixen a la superfície materials magmàtics (magma en forma de lava, cendra volcànica i gasos). Els volcans no sempre estan en activitat. Quan els materials magmàtics ixen a la superfície, el fenomen es denomina erupció.

En el 3er. Cicle, l’alumnat de 5é va muntar el laboratori a casa on van realitzar els seus experiments amb ajuda de familiars, on van emular a Científiques i Científics, amb les seues bates, provetes i tubs d’assaig. Van demostrar que es defensen molt bé entre la física i la química… Festejar el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència va ser el seu principal objectiu, el varen celebrar amb  la copanyia de una ex-alumna del SANCHIS, Blanca Madorrán, amb la que varen tindre una videoconferència  molt interesant.

Les xiques i els xics de 6é de Primària van realitzar una videoconferència amb Elena Sanjuán, dona científica, on van realitzar les seues preguntes i ella va resoldre els seus dubtes i curiositats. Amb els experiments realitzats en classe han pogut adquirir coneixements sobre la llum i algunes propietats d’aquesta.
A més, aquest alumnat té en marxa un projecte on fabricaran «mans Robòtiques»…

Aquesta activitat ha segut un meravellós treball aquest curs per part de TOTES i TOTS i de cara al proper ja hi estem pensant com celebrar-ho novament.






 

11 de febrer : DIA INTERNACIONAL de la DONA i la XIQUETA en la CIÈNCIA.

L’11 de febrer es va celebrar el DIA  INTERNACIONAL  DE  LA  DONA  I  DE  LA  XIQUETA EN  LA  CIÈNCIA i en el  CEIP  Sanchis  Almiñano d’Alaquàs el celebrarem experimentant!
Ens vam  convertir en científiques i científics per un dia i el nostre col·le en un laboratori de somnis i il·lusió.

A més de la realització d’experiències científiques, de les quals vos donarem més informació properament, volem informar-vos de que els nivells de cinqué i sisé realitzaren dues vídeo-conferències amb dones de ciència.

En sisé connectaren amb  llicènciada en Física per la Universitat de València, Elena Sanjuán Sánchez:
dona, científica, mare i emprenedora.

Elena des d’un primer moment va acceptar la nostra proposta i des d’aquestes línies volem agrair-li la seua disposició i lliurament, no sols durant el matí de l’11f,  sinó també per tot el treball previ que va permetre que l’alumnat de sisé del nostre centre adquirira coneixements sobre la llum.
Fer extensible també el nostre agraïment a tot l’equip professional que formeu  CANDELTEC Lab per obrir-nos les portes del vostre laboratori.

Les tres classes de cinquè de primària es van connectar amb l’enginyera informàtica superior
Blanca Madorrán Coca.

Blanca va ser alumna del Sanchis.
Estudiant de la Universitat Politècnica de València, a l’any 2018, va guanyar un premi internacional que es convoca entre les millors universitats tecnològiques del món junt altres companyes i companys.
Treballant en equip i amb poc més de 1.000 euros van posar en marxa una «impressora de bacteris», amb la qual aconseguiren el premi, front altres projectes de més 100.000€!!!
Hores d’ara treballa en una de les més importants empreses emergents de tecnologia del món i es dedica a l’anàlisi de dades per tal que altres empreses puguen prendre millors decisions.

                                                  

Des del Sanchis i en nom de la nostra comunitat educativa volem agrair molt especialment a  Elena i a Blanca  la seua implicació, participació i les facilitats donades per participar i mostrar-nos la seua realitat durant el matí de l’11 de febrer, celebrant amb elles aquest dia tan especial: el  DIA de la DONA i la XIQUETA en la CIÈNCIA.
Vosaltres feu la ciència i la tecnologia més properes.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

 

Informació del menjador per al mes de febrer.

Estinades famílies,

Us informem que al llarg del cap de setmana enviarem al vostre correu, si és el cas, el rebut del menjador a carregar al vostre compte bancari el proper dia 10 de febrer.

També volem informar-vos que ja hi és a la vostra disposició el menú del menjador per al mes de FEBRER.

Salut i salutacions ben cordials.