Aquest matí, baix un sol que ja anunciava l’estiu, al Parc del Dijous d’Alaquàs s’ha celebrada la ReTrobada de les escoles en valencià i diguem retrobada perquè com a conseqüència de la COVID-19 es va ajornar el passat curs escolar.

Es celebrava novament en Alaquàs perquè feia ja 20 anys que a l’any 2000 es va celebrar la primera festa per la llengua en la nostra localitat.

Aquesta ReTrobada té com a lema «Llavors de Futur» i res millor que condicionar un espai al Parc del Dijous perquè totes les escoles de la localitat i una de cada poble de la comarca platem llavors per cuidar i estimar diferents plantes aromàtiques que escampen per tot arreu la seua suau olor, representant-se així el creixement i l’evolució del valencià als nostres centres escolars i instituts.

El Sanchis ha participat representat per Mario de la classe de tres anys B i per Arnau i Jimena de la classe de primer de primària A que junt les seues famílies han plantat «herbasana» i «timó reial». Mira les imatges:

Després de plantar-les ens han donada la benviguda l’alcalde d’Alaquàs Toni Saura, la regidora d’Educació Marian Espert i Vicent Font en representació de «Guaix Coordinadora pel Valencià a l’Horta Sud»: 

Seguidament hem gaudit de la festa que ens ha preparat el grup «Marcel el marcià», els quals entre cançons, balls i rialles han fet que la calor no fos cap problema per gaudir d’aquesta matinal festiva.

Ha finalitzat l’acte amb la plantació d’un ametller per part de les autoritats i representants d’Escola Valenciana amb l’esperança de que el valencià arrele amb més força, si cal.