La Sirena Musical d’aquest propers dies ens ha resultat molt fácil de trobar… tenia que fer referència a la Pasqua i sols és per a tres dies… no hi ha cap millor opció que la cançó popular que anem a sentir i escoltar la propera setmana (si piques sobre el títol d’ella podràs escoltar-la)

Estos tres dies de Pascua

canco_pasquaAquest tema és una cançó popular que el músics la qualifiquen dins de la «Rapsòdia Valenciana» que es caracteritza per la seua forma i girs melòdics. Al ser una cançó popular es va modificant la seua lletra al llarg de tota la nostra Comunitat, però sempre fa referència a coses properes i divertides, ja que normalment es canta entre la gent jove de la població quan eixien a berenar durant els tres dies que durava la pasqua: diumenge, dilluns i dimarts de pasqua.

Seguidament ús deixem com es modifica la lletra de la cançó segons algunes localitats:

A Picassent
Estos tres dies de Pasqua
són tres dies de jugar;
les beates que no juguen
venen a dorotejar.
Ai, xumba, la…

A Almoines
Les fulles de l’olivera
són amargues com la fel;
les paraules del meu nóvio
són més dolces que la mel.
Ai, xumba, la…

A Onil
Si el meu nóvio em regalara
un mocador a floretes
me’l faria a la ganya
amb cinquanta paraetes.
Ai, xumba, la…

Moltes vegades, propiciat pel bons temps, s’iniciaven les relacions entre la gent més jove i inclús algunes parelles es convertien en nuvis.

I ja que parlem del temps metereològic, us deixem una graella amb la predicció de l’ortatge per aquesta propera setmana:

Captura de pantalla 2015-03-29 a las 15.05.11Com es pot veure farà dies amb molt de sol i amb un vent molt propici per volar el catxerulo. Si vols fer-te un, així et deixem un vídeo per tal de que el pugues construir abans de les vacances.

Tornem el proper dia 14 d’abril.