Monthly Archives: octubre 2015

Informació sobre el menjador.

cocineroUs informem que a la web, dins la pestanya del menjador ja està publicat el menú del menjador per al mes de novembre.
Si vols, també pots consultar-lo picant ACÍ

Al llarg d’aquest cap de setmana enviarem al vostre correu electrònic informació sobre el rebut a pagar el proper dia 10 de novembre si és que el vostre fill o filla és usuari fixe del menjador o si s’ha quedat qualsevol dia al mes d’octubre com a  usuari ocasional del servei.

Quedem a la vostra disposició el proper dilluns dia 02 de novembre, de 09:10 a 10:00 hores o de 13:15 a 14:00 hores,  per tal d’aclarir qualsevol dubte relacionat amb el rebut del menjador del mes de novembre.

Salutacions cordials.

Aquesta setmana rebem la visita de…

Los SimpsonsAquesta família nord-americana va a passar uns dies a Alaquàs!!!

La nostra Sirena Musical va dedicada a ells perquè ja han complit més de 25 anys de vida.

La sèrie és una sàtira de la societat de nord-amèrica, on ens mostren el dia a dia d’una família de classe mitjana en un poble fictici que s’anomena Springfied.

En aquesta tardor s’emitirà la vint-i-setena temporada i segons es rumoreja hi ocorreran importants esdeveniments per la sèrie.

En alguns capítols apareixen importants personatges de la vida americana. Seguidament us deixem una mostra del capítol dedica en la sèrie a Stephen Hawking.

MOLT IMPORTANT!!! Programa «Xarxa Llibres» (Ajuda per la compra de llibres de text)

llibresProperament la Generalitat Valenciana va a posar en marxa el programa “Xarxa Llibres de text de la Comunitat Valenciana” que té com a finalitat proporcionar de forma gratuïta llibres de text i altre material curricular a l’alumnat d’Educació Primària, Educació Especial, Educació Secundària Obligatòria i Formació Professional Bàsica en centres públics i concertats.

            Aquest programa estarà cofinançat per la Generalitat, les Diputacions Provincials i els ajuntaments.

            Donat que part de l’ajuda serà pagada pels ajuntaments és necessari conèixer en quin municipi hi està empadronat cada alumne del nostre centre.

            Si el seu fill o filla NO està empadronat en Alaquàs és necessari complimente i retorne la fitxa que pot descarregar-se picant ACÍ, per tal de que el seu ajuntament, en el moment que es concrete, li pague la part corresponent per la compra de llibres de text per al seu fill o filla el present curs escolar.

            Si el seu fill o filla hi és empadronat en Alaquàs no cal complimente ni retorne la fitxa.

            Disposa fins el dia 30 d’octubre per entregar la fitxa en SECRETARIA o en DIRECCIÓ, si és que no està empadronat en Alaquàs.

IMG_2673Guarden les factures originals de comprar, ja que segurament seran els justificants de les compres dels llibres de text d’aquest curs 2015-2016.  A finals de curs, si retornen vostés els llibres en bones condicions com per a formar part del banc de llibres, se vos compensarà amb una altra ajuda.
Tot aquest procés, hores d’ara, encara està per determinar. Conforme rebem notícies sobre la “Xarxa Llibres de text de la Comunitat Valenciana” anirem informant-los. 

Salutacions cordials.

L’equip directiu del CEIP “M. Sanchis Almiñano”

¡¡¡El futuro ya es presente!!!

Hace treinta años que se proyectó por primera vez la película «Regreso al futuro».

wallpaper-logo-regreso-al-futuro--644x362El argumento de esta película trata de un adolescente, Marty McFly, amigo de Doc, un científico al que todos toman por loco, que crea en el garaje de su casa una máquina para viajar en el tiempo.
Un error fortuito hace que Marty llegue a 1955, año en el que sus futuros padres aún no se habían conocido. Después de impedir su primer encuentro deberá conseguir que se conozcan y se casen, de lo contrario…su existencia no sería posible.

Hace treinta años se veía como muy lejana la fecha del 21 de Octubre de 2015, pero el tiempo va pasando poco a poco y todo llega:

¡¡¡El próximo miércoles es la fecha donde fue Marty McFly al futuro!!!

originalNo hemos querido dejar pasar esta significativa fecha y por eso nuestra sirena musical de la próxima semana va dedicada a esta película.

Si quieres recordar el tema musical principal de la película puedes hacerlo picando sobre el siguiente vídeo:

La película de «Regreso al futuro» está considerada como una de las mejores 10 películas de cienca ficción de todos los tiempos.

Hemos llegado al futuro de la película, pero no tenemos que olvidar que…

frase-me-interesa-el-futuro-porque-es-el-sitio-donde-voy-a-pasar-el-resto-de-mi-vida-woody-allen-100744

Celebrem el 9 d’octubre

DSC08571aCom tots els anys varem celebrar el 9 d’octubre a l’escola, la festa dels valencians i valencianes…
Xiquets i Xiquetes en les seues classes i amb els seus mestres han celebrat aquesta festa, un dia que es commemora que el rei JAUME I va conquerir València i les seues terres…DSC08257aPots disfrutar del mural del 9 d’octubre de l’entrada realitzat pels alumnes de 5é de Primària.

Els més xicotets celebraren la seua festa dins de l’escola… la pluja va ser la culpable. Però no va impedir lluir els millors somriures…

El Rei Jaume I va ser un cavaller, conqueridor i lluitador per la defensa del poble valencià…
Els Xiquets i Xiquetes de PRIMÀRIA  han celebrat el Nou d’Octubre i  ja coneixen tots la gran vàlua del rei En JAUME I…

Al mural, en forma de còmic s’ha resumit tota la llegenda del 9 d’octubre i mai cal oblidar que amb ajuda i col·laboració tot es fa:

Auca

Informació sobre les Eleccions a Consell Escolar.

eleccionsEls informem que segons la Resolució de 22 de setembre de l’any 2015, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (DOCV 28/09/2015), es convoquen eleccions a Consells Escolars de centres docents públics no universitaris de la Comunitat per la renovació de la primera meitat del Consell Escolar del nostre Centre.

Esta renovació afecta a quatre representants del sector de pares i mares.

La composició del Consell Escolar del nostre Centre és la següent:
El Director, el Cap d’Estudis, el Secretari amb veu i sense vot, 7 docents, 9 pares i/o mares, (un d’ells designat directament per l’AMPA), una persona del sector d’administració i serveis, un representant o regidor de l’Ajuntament i 3 alumnes del tercer cicle de Primària.

Els Consells Escolars són els principals òrgans de participació a través dels quals es democratitza la gestió educativa, es controla democràticament el sistema escolar i es modernitzen les seues estructures.

El 16 d’octubre s’ha constituït la Junta Electoral que s’encarrega d’organitzar el procediment d’elecció dels membres del Consell Escolar en les condicions que millor asseguren la participació de tots els sectors de la comunitat educativa, així com les corresponents meses electorals.
En el tauler d’anuncis del Centre estan exposats els censos electorals que vostès han de comprovar per si hi haguera alguna dada incorrecta o incompleta en aquest cas el comunicaran a la Secretaria del Col•legi.
Fins al dia 13 de novembre podran presentar la seua candidatura al Consell Escolar si desitgen formar part del mateix, el model podran arreplegar-lo en consergeria i entregar-lo al Director del Centre.
Les eleccions se celebraran el 26 de novembre en la Sala de Docents del col•legi en horari ininterromput de 09:00 del matí fins a les 20:00 hores.

Pot emetre el seu vot per correu seguint les següents instruccions:
* Sobre remés a la mesa electoral.
* Per mitjà de correu, missatger, familiar o mandatari que entregue el sobre tancat a la mesa electoral.
* Doble sobre: en el de fora l’elector firmarà en la solapa i en el de dins contindrà la fotocopia del DNI, passaport o permís de conduir i un altre sobre on contindrà el vot.
* Haurà de ser rebut per la mesa electoral abans de l’inici de l’escrutini.

El 18 de novembre es publicaran les paperetes de votació amb els corresponents candidats i es podran votar com a màxim a 3 noms.
Donada la importància d’aquest tema esperem participen en estes eleccions tant exercint el seu dret al vot com presentant la seua candidatura si així ho desitgen.
Per a qualsevol aclariment quedem a la seua disposició en l’horari de visites.

La Junta Electoral del Centre.

Feliç 9 d’octubre.

valencia-escudo-piedraHui 9 d’octubre celebrem la conquesta de València pel rei Jaume I a l’any 1238.

Moltes felicitats a tothom.

JaumeIelconqueridor

Fiesta de Bienvenida

FIESTA DE BIENVENIDA / FESTA DE BENVINGUDA

globos-fiesta

Días pasados, cuando todos los niños y las niñas de tres años ya estaban en sus clases, se celebró en Educación Infantil la gran fiesta de Bienvenida.

Como era de esperar, la música, la piñata, los blobos, el confeti y las risas llenó todo el patio de Infantil.

¡La fiesta un año más fue espectacular!

Seguidamente os presentamos fotos de las dos clases de tres años para que veais lo bien que nos lo pasamos.

Si picas encima de cualquier foto la podrás ver en grande y verlas de una en una picando sobre la flecha… para volver a ver la entrada sólo tienes que picar en la tecla «escape»

3 AÑOS C.

3 ANYS V.

benvinguts-full2-e1426694791447

Sirena musical de les dues properes setmanes: «Atrapa la bandera»

Vos enrecordeu quan molts xiquets volien ser astronautes de majors? Ara que la carrera espacial ha quedat a l’oblit, està més valorat ser futbolista… Però Enrique Gato, creador de «Las aventuras de Tadeo Jones» ens porta ara «Atrapa la bandera», un emocionant relat de superació al qual han participat com assessors espacials Alan Bean, el quart home en caminar per la Lluna amb la missió Apolo 12 i Michael López-Alegría, primer astronauta nascut a Espanya en viatjar a l’espai.

Cartel-Atrapa-bandera_MDSIMA20150623_0193_41I aquesta pel·lícula espanyola s’ha estrenat a la NASA!

En aquesta s’explica la història de Mike Goldwing, un valent i decidit xic de 12 anys, fill i nét d’astronautes, que sempre ha somiat amb guanyar al joc d’atrapa la bandera. Per a poder reconciliar a la seua família, que és el que més desitja, haurà d’atrapar la bandera més significativa de la història: la que van plantar en la Lluna els astronautes en la missió de l’Apol·lo XI. Amb l’ajuda dels seus amics Amy i Marty i Igor (un camaleó molt divertit), emprendrà una trepidant aventura juntament amb el seu iaio Frank per a detenir el pla de Richard Carson, un milionari extravagant que, amb l’objectiu de colonitzar la Lluna, pretén esborrar de la història la gesta de les missions espacials.

A la nostra escola escoltarem dues setmanes la banda sonora d’aquesta pel·lícula, la primera en castellà i la segona en anglès. La interpreta el famosíssim grup espanyol Auryn.

Vos deixem amb el vídeo de «I’ll reach you» perquè el disfruteu i també amb la lletra de la cançò en castellà, perquè pugueu cantar la primera setmana d’Auryn amb la Sirena Musical del Sanchis:

En algún lugar tú siempre me guiarás

Alumbrando y deteniendo la corriente de mi corazón

Siento que está brillando hacia abajo en mis sueños

Quédate en este viaje conmigo

Te sigo

Te sigo

Ven como deberías

Te sigo

Nadie me detendrá

Nadie me detendrá ahora

Nadie me detendrá

Nadie me detendrá ahora

En algún lugar de aquí siempre te he detectado

Haces las cosas más brillantes en la oscuridad, en la oscuridad

Te miro más brillante en mis sueños

Compartamos toda esta gloria

Te sigo

Te sigo

Ven como deberías

Te sigo

Nadie me detendrá

Nadie me detendrá ahora

Nadie me detendrá

Nadie me detendrá ahora

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1,

Te sigo

Te sigo

Ven como deberías

Te sigo

Nadie me detendrá

Nadie me detendrá ahora

Nadie me detendrá

Nadie me detendrá ahora