Monthly Archives: mayo 2015

Sirena musical de la primera setmana de juny.

El Zorro és un animal que viu a les praderes, però també és un personatge de ficció creat per Johnston McCulley al 1919.
Està considerat com un dels primers herois de ficció de l’època més recent.
El Zorro és la identitat secreta Don Diego de la Vega, noble de Califòrnia que vivia a Los Angeles quan era una colònia espanyola als inicis del segle XIX.
La imatge típica d’aquest personatge sempre és vestit de negre amb màscara i capa que defén a la gente del poble front els funcionaris que s’aprofiten del seu lloc de treball i altres persones roïnes.
Sempre resol les situacions amb astúcia i intel·ligència i per això el seu malnom:
8D1 D’aquest personatge nosaltres hem triada una de les pel·lícules interpretada per Antonio Banderas, ja que la seua banda sonora ens ha paregut excel·lent:
zorro

El passat dissabte, 30 de maig,  tres alumnes de col·le, de 4PRI-V,  van participar en una competició autonòmica de gimnàstica rítmica;  dos elles Aitana Galindo i Cèlia Serrano van aconseguir la medalla d’or:

IMG_5663 (1) Mireia Moraga junt la seua companya d’equip va aconseguir la medalla d’argent:
IMG_5667 (2)Mireia va utilitzar a la seua rutina la banda sonora de la «Máscara del Zorro».
Vos deixem un vídeo de la seua actuació en directe:

Des d’aquestes línies felicitem a les tres alumnes del Sanchis.
Alaquàs té futur en la gimnàstica rítmica!!!

El menjador informa…

menjadorUs informem que al llarg del cap de setmana rebreu al vostre correu electrònic informació sobre el rebut a pagar pels usuaris o usuàries del menjador escolar.
Aquest correu informa de la quantitat a pagar si el teu fill o filla és usuari fixe per al mes de juny o si ha utilitzat el menjador amb caràcter ocasional durant el mes de maig.
Si no t’aplega la informació per correu electrònic quedem a la teua disposició per informar-te del rebut del menjador d’aquest mes el proper dilluns de 09:00 a 10:00 hores a la Secretaria del centre.
Pot donar-se la circumstància que el rebut indique que cal abonar una quantitat negativa, alló indica que són diners que el servei de menjador us té que retornar.
Aquesta circumstància sols es presenta si el vostre fill o filla ha segut usuari fixe del menjador al mes de maig i algun dia heu informat que no es quedava a menjar per qualsevol motiu i a més no es queda dinar al menjador durant el mes de juny.

Si la quantitat a retornar és superior a 12,50 euros vos la retornarem directament al vostre compte bancari entre el dia 01 i 10 de juny.
Si la quantitat és menor o igual de 12,50 euros vos la retornarem en metàl·lic entre el 02 i el 05 de juny de 09:10 a 10:00 hores o de 13:10 a 13:30 hores.
Passat aquest termini no podrem retornar-vos cap quantitat per aquest concepte.
Si tens dos o més fills et farem un ingrés sumant-te les quantitats.

Al llarg del mes de juny enviarem nota escrita per tal de que demaneu els menús per al proper mes de setembre, si voleu que el vostre fill o filla es quede al menjador durant aquell mes.
Recordeu que durant eixe mes no hi ha beques de menjador i, per tant, caldrà pagar el menú complet; hores d’ara desconeguem quin serà el preu que marque la Conselleria, del qual us informarem tan prompte com es faça públic.

Les beques de menjador per al proper curs encara no han segut convocades per la Conselleria de Cultura, Educació i Esport; quan disposem de qualsevol informació vos la farem aplegar mitjançant els procediments establerts.

La Sirena Musical de la darrera setmana de maig.

uzuZg6OVEra d’esperar el resultat que anava a aconseguir Edurne al Festival d’Eurovisió aquest any… però al Sanchis hem buscada la solució per al proper festival.
Ha quedat clar que tots els països de l’Europa del nord i les antigues repúbliques russes tenen molt de pes i s’organitzen per tal de que al següent any siga un d’ells el que organitze novament el festival i així guanyar en publicitat.

La solució és… la FORÇA!!!

I si parlem de força, els que més tenen són el cavallers de l’Ordre del Jedi.

star-wars-logo-goldDes d’ací el que proposem és que el proper any ens represente un o una cantant jedai, ja que com sabrà utilitzar la Força, i té diverses habilitat mentals com la telequinesi, la clarividència, el control mental, més velocitat i altres capacitats físiques, podrem quedar en molt millor puesto i fins i tot podrem guanyar per tercera vegada el Festival.

4441012-jediEl dilluns dia 25 de maig es commemora l’estrena de la primera pel·lícula de la «Guerra de les Galàxies» a l’any 1977. Ja hi han passat 38 anys des d’aquella estrena, quasi quasi com l’edat del nostre col·legi, el qual compleix aquest 2015

35 anys.

La banda sonora de la pel·lícula la va crear John Williams i està basada en una variada i eclèctica barreja d’estils. Presenta gran influència de Richard Strauss i els seus contemporanis. També hi està influenciat per Igor Stravinsky, ja que el director, George Lucas, volia mantenir un to clàssic, mentre que el músic buscava una banda sonora més moderna.

Ara tens l’oportunitat de sentir la «Marxa Imperial» interpretada per l’Orquestra Filarmònica de Viena.
(No et pergues l’entrada del director)

Ara sols ens queda dir:
Que la Força vos acompanye aquest final de curs!!!

 

Tercer dia a Olocau.

5fc9650fb1396fc83969a7818157d2a3Hui el dia que ha eixit en Olocau era un tant trist, i no sols pels núvols del cel, les xiquetes i xiquets del Sanchis finalitzaven la seua estància a l’alberg, però abans d’afagar l’autobús encara quedaven algunes coses per fer abans d’omplir la maleta…

Després del desdejuni han començades les competicions esportives. La primera ha segut el mini-golf:

Abans de l’esmorzar hem tinguda la competició de hoquei, i es nota la nostra preparació en Educació Física…
Som fantàstics!!!

Però l’esport rei és i serà el nostre preferit:

Després de dinar tocava tornar… però abans els monitors i les monitores ens han felicitat pel nostre comportament, la nostra actitut i el nostre saber estar.

Es nota que som gent del Sanchis.

654d12a58724c08a29883cd3b5b7a71e

Menys mal que demà és dissabte i puguem descansar!!!
El dilluns tots novament hi serem al col·le.

Segon dia en Olocau…

La nit ha segut molt divertida!!! segons ens informen les corresponsals destacades en Olocau.

05e2bf89331a18a1f76586cc1bd2e3cfAbans d’anar-se’n al llit hi hagué un joc nocturm per tal de «Buscar l’Or» d’Olocau i tal vegada perquè va finalitzar un poc tard i per totes les activitats realitzades al llarg d’ahir, hui ens hem despertat a les 09:00 del matí.

Les monitores i els monitors hi estan molt contents dels dos grups del Sanchis perquè estan portant-se la mar de bé i volem comunicar-vos que ens han

FELICITAT!!!

Després del desedejuni han començades les activitats, encara més divertides que les d’ahir.

Mentre uns hi estaven al rocòdrom altres hi estaven amb les bicicletes…

Como podreu veure totes les activitats es realitzen amb totes les mesures de seguretat i hem demostrat la nostra habilitat i les classes rebudes d’Educació Vial.

Després d’esmorzar hem realitzat una competició de tir amb arc:

Les activitats del matí han finalitzat en un partit de waterpolo a la piscina i així hem aconseguit refrescar-nos un poc.
No es sap qui és el que ha guanyat, però la diversió ha estat amb tots nosaltres.
e45dd32f1334c155c6f369794d9b8229Despré de dinar sempre es fan activitats més relaxades per fer una bona digestió i fugir de la calor. Res millor que un taller de plàstica.


Després hem continuat amb un joc buscant cadascun la nostra sabatilla… i no saps el que costa trobar-la, desfer el nuc i posar-te-la de nou… menys mal que tots anem dutxats i no fan pudor!!!

Una vegada que ja teniem cadascun la nostra sabatilla pensaven que el berenar ja el teniem… però un monitor ha dit que calia demostrar la nostra habilitat en Educació Física…
Mireu la nostra capacitat sortejant obstacles:

Hores d’ara ja hi ens hem dutxat, el sopar està parat a la taula i tots contents esperem la gran festa d’aquesta nit: la discomòbil!!!
1b11a6d51447b338ba657a7add3b25db ab6d43991c5cf0b96439d233eaa7aeb9Tranquils quedeu que demà ja ens vegem!!!

L’alumnat de sisé ja hi és a Olocau

Segons ens informen les corresponsals enviades a Olocau tot va fenomenal i no cal destacar cap incident.

Al primer dia va començar eixint de l’escola a l’hora prevista
c08aad4417aebc316d6fb9dbadd1d237Una vegada ja distribuïdes les habitacions han començades les activitats i la primera ha segut les canoes…
(Si piques damunt de qualsevol foto les podràs veure amb més detall)

…mentre que altres hi estaven pujant a la tirolina.

Seguidament han passat al menjador, i pel que ens han contat hi havia molta fam i calia recuperar forces per a la vesprada.
Una vegada reposat el dinar ha començat el Joc de Reptes… quí serà el o la millor enguany?

Abans de berenar cal fer uns tallers, ací podem veure’ls fent ceràmic com els antics íbers.
Així sí que els agrada estudiar Medi!

Després de berenar, més acció toca i ara escoltem els monitors i monitores per jugar a Robin.
(Mireu les cares d’atenció)
8f5b32f8b5f0f52466f3f515a9771cafPareix ser que la nit serà tranquil·la, perquè no s’ha parat en tot el dia.

Demà, si les comunicacions ho permeten continuarem informant-vos.

Salutacions des d’Olocau.

5º de Primaria participa en las Mini-Olimpiades al Terç

Monigotes AtletismoEl martes 5 de Mayo fueron los alumn@s de 5º de Primaria  los que, al final, realizaron la actividad de  ATLETISMO…
En el Polideportivo El Terç saltaron, lanzaron, corrieron los mejores atletas de quinto …
Podríamos decir que después de dos intentos para poder celebrar las «MINI-OLIMPIADAS de  5º de PRIMARIA» el esfuerzo y el entusiasmo han sido fundamentales para el desarrollo de la actividad. Compitieron con compañer@s y contra ell@s mism@s, y en el tercer y último intento consiguieron la mejor recompensa PARTICIPAR.
Tod@sEn una actividad deportiva es importante y más en ATLETISMO la entrega individual pero fundamental la labor de EQUIPO…

El ATLETISMO es un deporte individual que comprende varias pruebas deportivas de velocidad, de fuerza, resistencia  y  potencia…

Dentro del ATLETISMO la carrera de vallas es la prueba donde la coordinación, del salto y la carrera, los atletas deben dominar…

Siempre que realizamos la actividad en el Terç los alumn@s estan deseando llegar a la competición de los deportes, para jugar a colpbol, balonmano y como no a fútbol, deporte que mueve pasiones y activa los corazones…

En las calles de la «pista roja» nuestr@s atletas buscaron sus mejores marcas…
Para realizar esta actividad además de los atletas hemos tenido la colaboración de profesores, «profes en prácticas» y profesoras de Educ.Física. GRACIAS a Neu, Taisa,Vicky, Ángel, Celia y Ana.

TOD@S  hemos ganado algo unos la carrera, otros talento, otr@s en esfuerzo  y otros en «humildad»…
TOD@S somos GANADORES…
GANADORES
Zapas


«Winners never quit; quitters never win«


«Los ganadores nunca abandonan;los que abandonan nunca ganan»
(Proverbio inglés)

Informació sobre l’Onada de Calor prevista per demà.

Temperaturas-altasDavant de la declaració de nivells d’altes temperatures a la Comunitat Valenciana  previstos pel Sistema de Vigilància Meteorològic de la Fundació CEAM, des de la Direcció General de Salut Pública es recomana per a evitar els efectes negatius sobre la salut que poden generar les altes temperatures previstes:

  • Beure molta aigua i líquids sense alcohol ni cafeïna.
  • Realitzar menjades lleugeres.
  • Quedar-se en llocs frescos.
  • Evitar eixides a l’exterior en les hores centrals del dia així com aquelles activitats que requerisquen un esforç físic important.
  • Utilitzar roba lleugera i de colors clars. No oblidar l’ús de protecció solar.

La Direcció General de Salut Pública advertix la importància de seguir estos consells per part de totes les persones sanes però especialment entre aquells grups de major risc com són xiquets, embarassades, ancians i persones amb malalties cròniques. Cal indicar, que els efectes en salut de les onades de calor són majors durant la primavera o inici de l’estiu, la qual cosa fa necessari extremar la precaució.

A continuació s’indica el nivell de temperatura prevista per demà 14 de maig en Alaquàs:
Nivell roig (extrem).
Pot obtindre’s més informació preventiva mitjançant la pàgina web de la Direcció General de Salut Pública . http://www.sp.san.gva.es/calor

Sirena Musical Eurovisiva

logotipo_eurovisioneurovision-viena

Aquesta setmana escalfem motors per al Festival d’Eurovisió que se celebra a Viena (Àustria) el proper 23 de maig. La nostra representant enguany és Edurne i cantarà «Amanecer».

Espanya participa en el festival des de 1961, encara que el primer va tenir lloc el 24 de maig de 1956 a Lugano (Suïssa), i només van competir set nacions. A l’actualitat, són 26 països els que conformen el festival, no tots europeus.

masiel-salome

Des que guanyarem dos anys consecutius (1961 y 1962) amb Massiel i Salomé, respectivament, ja no hem aconseguit una altra victòria, encara que en 28 ocasions hem estat entre els deu primers. Les actuacions i els resultats del nostre país han sigut d’allò més divers i polèmic.

Dibujo

Aquesta setmana escoltarem algunes de les mítiques cançons que presentàrem al festival. Vos deixem amb un exemple de rànquing de les millors cançons que representaren a Espanya. Teniu el vostre?