Monthly Archives: abril 2014

La Sirena Musical del 29 d’abril al 02 de maig.

L’ogre més bona persona que mai hi ha existit visita el Sanchis durant aquesta setmana!!!

Benvinguts sigues Shrek!

Shrek-Forever-After-5

Com ja habràs suposat anem a escoltar una cançó molt divertida de la pel·lícula Shrek.

Si vols ser el primer en escolar la cançó pica ACÍ.

Aquesta cançó és una nova versió del grup Smash Mouth, els quals adaptaren aquest tema que va composar el mític Neil Diamond per al grup The Monkees en 1966.
Un clàssic de tots els temps!!!

Espronceda «visita» la clase de 2PRI-C con su barco pirata.

esproncedaJosé de Espronceda fue un excelente poeta que nació a principios del siglo XIX en Extremadura.

Se considera a Espronceda el poeta romántico español por excelencia , su poesía presenta ecos de la de Lord Byron.

Escribió gran cantidad de poemas cortos que denominó ‘Canciones’, de entre los que destaca como el más conocido la «Canción del pirata»; también figuran «El verdugo», «El mendigo», «El reo de muerte» o «Canción del cosaco». Todos estos poemas se inspiran en personajes marginados o excluidos de la sociedad, con lo que por primera vez aparece claramente formulado el tema social en la lírica española.

La clase de Segundo de Primaria PIP-C se ha «atrevido» a meter dentro de su clase un gran barco pirata, con su vela, su grumete oteando el horizonte y sus escalas para poder subir o bajar de él.

La novedad es que a todo un clásico se han atrevido a modernizarlo y nada mejor que incluir música de rock duro la hacer más actual este poema… para ello han contado con la ayuda del grupo «Tierra Santa».
Si quieres escuchar y sentir la adaptación que este grupo hace de este poema pica en el siguiente enlace: PICA AQUÍ

Pero los verdaderos protagonistas de esta entrada no son otros que las niñas y niños de la clase de segundo castellano y de su tutora Cristina, los cuales, además de memorizar el poema, lo interpretan, lo bailan, lo sienten y lo disfrutan.

Os animamos a que disfrutéis del vídeo de su interpretación, porque seguro que aquí hay madera de artista…

Puedes ver el vídeo AQUÍ

¡¡¡Una gozada verlos en acción!!!

Educación Vial : Poemas y Dibujos

Niños   Pizarra

   Los  alumn@s  han demostrado sus habilidades artísticas en el II Concurso de Dibujo y entre Tod@s hemos elegido a los ganadores de esta edición 2014:

 

3  AÑOS PIP :  AINHOA   VERGARA  PEREZ

4  AÑOS PIL :  AITANA   GUZMAN  MOYA5  AÑOS PIL-V :  CARMEN   CABEZA  MARCO

1er.Ciclo 2º PIL :  MARCOS  REY  MUÑOZ2ºCiclo 4º PIP :    CINTIA  CABRERA FERNANDEZ


3er.Ciclo 5º PIL :   EVA   VILLADA  NOHALES


Enhorabuena  a  l@s  Ganadores !!!

 Algun@s  Alumn@s de  2º PIL,  de 3er. PIL-A , de 5º PIL  i de 6º PIL  con lápiz y papel se atrevieron como poetas y escritores… Participaron en el Taller de Poemas, Canciones  y Relatos  sobre la Educación Vial.
Gloria Fuertes fué una poeta y escritora española  de literatura infantil … Que también dedicó un poema a la Educación Vial, su poesia llega a todo tipo de lectores,  su emoción humanísima abraza a todas las gentes.

images
Si picas en la firma escucharás el poema

 Esta autora espontánea, divertida, irónica, disparatada, tierna, afectiva, surrealista, sencilla, solidaria, sincera y siempre comprometida… ella, como su poesía, es única e irrepetible. Como nuestros alumnos únicos, espontáneos, divertidos y  tiernos  que con sus poemas, canciones …  llevarán hasta nosotros y a su manera  la Educación Vial.


EduVial


2on PIL
        2ºPIL        Ainara López         Sara López
         David Fresquet       Eva Santandreu

Poli


Eva Villada Nohales     Jose manuel Martinez      Marta Martí     Nerea Escribano
     Alfredo Grounou
Si picas en el nombre podrás leer sus composiciones.

Enhorabuena  también  a vosotr@s , sentios ganadores con vuestros poemas …

 

 

 

07/04/2014: Quarta Jornada Educació Vial

Durant el dilluns dia 07 d’abril s’ha desenvolupat la quarta jornada d’Educació Vial.
Després de que el dijous passat no vàrem poder realitzar aquesta jornada per la pluja, i com ja no teniem el material de la DGT, hem tingut que utilitzar diversos materials d’Educació Física i una poqueta imaginació per a muntar un circuit nou…

Aquest dia els responsables de muntar i desmuntar el circuit ha segut la classe de 5é d’Educació Primària PIL i vos assegurem que han realitzat una bona tasca. Des d’ací donem les gràcies a totes les persones que han col·laborat,  pel que han fet i pel seu bon treball. Els xiquets i xiquetes de 5é PIL  varen treballar en equip amb els grups d’aquesta jornada… Una representació d’ells els pots veure a la foto amb 1er PIP.

5é PIL amb 1er


Moltes gràcies per la vostra ajuda, la vostra col·laboració és essencial per fer aquesta activitat!!!

Hui dilluns  han participat els següents grups:
6é d’Educació Primària PIP:

6PRIM PIP


Quart  d’Educació Primària PIP:

4ºPIP

3r  d’Educació Primària PIP:

3ºPIP

Primer d’Educació Primària PIP:

1ºPIP

L’activitat de l’Educació Vial ha arribat a la fi amb els grups de hui… Hem aprés, hem gaudit tots, des dels més xicotets als més majors amb l’Educació Vial…
Volem agrair als xiquets i xiquetes del 3r. Cicle  la seua col·laboració, ja que han fet de policies, de vigilants al pàrquing, de semàfors, de peatons, fins han llevat punts i han ficat multes als conductors de bicicletes i patinets…

Moltes gràcies Xics i Xiques  per la vostra ajuda, la vostra col·laboració ha estat essencial per fer aquesta activitat!!!

Agraïm també la col·laboració de les mestres d’Educació Fisica, Celia i Ana, per dur a terme l’activitat d’Educació Vial  i també de manera especial a  Jéssica «la mestra en pràctiques» per la seua implicació…
Moltes gràcies !!!!!

La sirena musical del 14 al 16 d’abril.

imagesDurant els propers tres dies anem a escoltar una cançó popular de corro d’orige castellà que es balla fent un gran cercle amb tots els xiquets i xiquetes agafats de la mà i girant en un sentit seguint els passos de la melodia.

Aquesta música és de tradició oral i la lletra de «La Tarara» canvia segons el lloc, per tal motiu podem trobar-nos un gran nombre de coplilles diferents segons siga cadascuna de la regió d’orige.

La-tarara

Molts músics espanyols han realitzat versions d’aquesta cançó, tal i com és el cas de:

També un deixem un vídeo fent en una escola de València on els i les alumnes d’Educació Infantil de la classe de les formigues ens fan una interpretació d’aquesta popular cançó.

Des d’ací us esperem gaudiu i molt de les vacances de Pasqua.

 

Per un internet més segur pels nostres fills i filles.

1017.medUs comuniquem el que proper dijous 10 d’abril a les 15:30 hores es realitzarà al nostre col·legi una xarrada sobre la seguretat del nostres fills i filles en internet dirigida per un equip de psicòlegs criminòlegs i una pedagoga, tots ells membres de la Fundació alia2.

Aquesta mateixa fundació impartirà altra xerrada pels alumnes de 3r, 4t, 5é i 6é sobre aquest tema en les seues aules durant els dies 09 i 10 d’abril.

Per la importància d’aquest tema, tant l’AMPA com el Claustre esperem la vostra participació.

II Concurso de Dibujo Educación Vial

Seguridad Vial

El alumnado del Sanchis ha participado en el  II Concurso de Dibujo sobre Educación Vial :
«L’Educació Vial és cosa de Tots»
De nuevo ha sido un éxito… En el concurso han participado niñ@s de Infantil y Primaria, que nos han demostrado su arte, creatividad e imaginación  con los dibujos presentados.

Manitas


«Para el artista dibujar es descubrir»
  (John Berger)

Podéis ver sus dibujos en la exposición que decora  los vestíbulos de Infantil y Primaria.
INFANTILPRIMARIAPronto conoceremos  los ganadores del Concurso. Gracias por vuestra participación.

04/04/2014: Quinta Jornada d’Educació Vial.

POLIS-011

Després del dia que van passar ahir, pel qual no poguerem desenvolupar la quarta jornada d’Educació Vial, encara que amb vent, hui divendres retornem la nostra activitat amb l’ajuda dels voluntaris del tercer cicle.

Una representació d’ells els pots veure a la foto que encapçala aquesta entrada, encara que han participat més xiquetes i xiquets.

Moltes gràcies per la vostra ajuda, la vostra col·laboració és essencial per fer aquesta activitat!!!

Hui divendres, donat que no hi ha classe per la vesprada sols han participat els següents grups:

3r. d’Educació Primària PIL-A:DSC09808-001

3r. d’Educació Primària PIL-V:

3PRI-V-001

4t. d’Educació Primària PIL-A:

4PIL-A-001

Els grups de 6PIP-C, 4t PIP-C, 3r PIP i 1r PIP-C realitzaran l’actvitat del circuit d’Educació Vial durant el proper dilluns dia 07 d’abril. No oblideu ni la bicicleta o el patinet.

Ens vegem properament i recordeu respectar les normes, ja que hi és d’interés per a tots!!!

Campanya Municipal «Anem al Teatre-2014»

IMGTXT1_1El passat dia 02 d’abril es va encetar la Campanya Municipal de l’ajuntament d’Alaquàs «Anem al Teatre» dirigida a la població escolar de la localitat.

Els primers en anar va ser l’alumnat d’Educació Infantil, que al igual que els de primer, segon i tercer d’Educació Primària gaudiren de l’obra «Joguines màgiques» de Rodamons Teatre.

JOGUINES MAGIQUESAquesta obra tracta sobre les joguines que utilitzava quan era menut el iaio de Vicent, un dels protagonistes de l’obra junt a Teresa i Laura. Destaquem la utilització de la cançó i la música per aconseguir la participació de totes que persones que hi veuen l’espectacle tan si són menuts com si són majors…
Felicitem a Rodamons Teatre per la seua actuació!!!

Destaquem la importància que aquest grup dona a la recuperació i utilització de la música en directe de qualitat en tots els seus espectacles. Utilitzen instruments coneguts com flautes dolces, panderetes o la caixa i altres no tan coneguts com és el cas de la viola de roda, amb la qual aconsegueix Laura introduir-nos amb facilitat al món del somnis o inclús a l’època del barroc.

auditor2

Si vols pots veure uns vídeos de l’espectacle:

Joguines Màgiques.
El Mequetrefe.
A la vora del camí

Dimarts proper l’alumnat de quart a sisé de primària de la nostra escola participarà a l’espectacle de Dinamo Producció Teatral «Leonardo y el enigma de les matemàtiques», a la que participa un vell conegut de tots nosaltres: Ernest Sendín, el qual ha impartit cursos de teatre al nostre centre durant prou d’anys dirigits a les classes de quart de primària.

dinamo

Aquest espectacle de 60 minuts tracta de les aventures que viu Leonardo Da Vinci i els seus dos joves col·laboradors, els quals realitzaran una investigació on res és el que pareix i viatjarem del Renaixement a la Roma antiga, on de la mà dels pitagòrics descobrirem les matemàtiques amb la seua màgia i poder.

Agraïm la implicació de l’ajuntament d’Alaquàs en organitzar i desenvolupar aquesta campanya de teatre en valencià, sense la qual molts dels nostres alumnes no gaudirien d’un espectacle de tanta qualitat.

02 d’abril: 3a jornada d’Educació Vial

DSC09619-001El 02 d’abril hem continuat amb el desenvolupament de la Tercera Jornada d’Educació Vial del present curs escolar al Sanchis.

Hui els alumnes que han realitzat les tasques de muntar, mantenir, ajudar i desmuntar el circuit ha segut l’alumnat de la classe de 5é de Primària PIP-C i des d’aquestes línies agraïm la seua tasca i dedicació.

Moltes gràcies

Seguidament us mostrem un recull de les fotos de la jornada. Esperem siguen del vostre interés.

Sisé d’Educació Primària PIL-V:

6PRIV-001

Quart d’Educació Primària PIL-V:

4PRIV-001

Primer d’Educació Primària PIL-V:

1PRIV-001

Cinc anys d’Educació Infantil PIP-C:

5INFC-001

Poc a poc el cel hi està cobrint-se i no sabem quin temps tindrem demà…

En cas de que no es poguera realitzar l’activitat demà dia 03 s’ajornarà per a la propera setmana, ja que encara que no disposem del material facilitat per la DGT o de l’agent de la Policia Local del nostre ajuntament, amb recursos propis «fabricarem» el nostre circuit!!!

Al Sanchis quasi tot té solució!!!