Monthly Archives: noviembre 2014

SIRENA MUSICAL

Aquesta setmana comencem amb una cançó molt coneguda per tots nosaltres!

Per a gaudir de la cançó podeu vore aquest vídeo tan original fet amb pictiogrames, el qual ens permet entendre el seu missatge, només has de fer clic al seu títol

MENSAJES DE AGUA

La cançó ha sigut triada per l’alumnat de 5é – PIP i ací estan tots.

Però no sols això, a més ens han preparat la decoració del nostre suro informatiu…Es nota que estan fent-se majors!neus-ok

 

Aquesta cançò és de MACACO

macacoMacaco es un artista español nacido en Barcelona (España), cuyo nombre real es Daniel Carbonell (n. 1972). En sus orígenes como músico callejero en las ramblas de Barcelona recluta a músicos de diversos países como Brasil, Camerún, Venezuela o España, y arranca su propio proyecto multicultural bautizándolo con el nombre de su apodo: «Macaco». Su música es una mezcla de rumba, reggae y funk con acentos electro de música hispanoamericana y de rumba. Canta en diferentes idiomas, entre ellos el español, portugués, francés, inglés, catalán e italiano.

TINGAU TOTES I TOTS UN BON COMENÇAMENT DEL MES DE DESEMBRE!

 

Informació del menjador relativa al mes de desembre.

comedor10Com ja és habitual us informem del menú del menjador per al proper mes de desembre, el qual vos el podeu descarregar picant ACI.

També vos informem que el proper dia 10 de desembre, dimecres, vos carregarem al vostre compte bancari el rebut del menjador que ahir, dia 28 de novembre vos vam enviar al vostre correu electrònic.

Quedem a la vostra disposició el proper dilluns dia 01 de desembre, de 09:00 a 10:00 hores per tal d’aclarir qualsevol dubte relacionat amb el rebut a carregar al vostre compte properament.

A principi de la propera setmana totes les persones que van rebre al seu correu electrònic el rebut a carregar el proper dia 10 de desembre rebran un altre amb un enllaç a una enquesta on demanem la vostra opinió sobre la informació continguda als correus electrònics que vos enviem comunicant la quantitat a pagar.

enquestesÉs de gran interés per nosaltres conèixer la vostra opinió amb la finalitat de millorar la informació que vos enviem.
Sols cal contestes tres preguntes. 

Si no t’aplega l’enllaç a l’enquesta també pots accedir a ella des d’ACÍ:
Moltes gràcies per la vostra ajuda i col·laboració.

El otoño llega a la clase de Las Jirafas.

Esta tarde ha sido una tarde típica de otoño y la clase de Educación Infantil cuatro años PIP-C cuando volvía de hacer psicomotricidad y cruzaba el patio de infantil se ha encontrado con todo un espectáculo de la naturaleza…

Las gotas de lluvia han empezado a caer, al cielo se podían ver grandes nubarrones blancos y algún que otro rayo del Sol aún nos acariciaba la cara…

¡¡¡Una tarde perfecta de otoño!!!

Para mayor alegría de todos los niños y niñas de la clase el viento ha empezado a soplar justo cuando estábamos debajo de los árboles que rodean nuestro edificio y el resultado ha sido el siguiente:

¡Qué suerte la nuestra poder disfrutar así en el colegio!

LA FESTA DE LA TARDOR

LA FESTA DE LA TARDOR

El passat divendres Infantil va celebrar LA FESTA DELS FRUITS DE LA TARDOR amb la preparació d’una gran MACEDÒNIA.

Gràcies a la col·laboració dels familiars que s’organitzaren per tal de preparar-la al hall d’Infantil,

els xiquets i xiquetes  pogueren tastar una dolça i refrescant macedònia a l’aula amb els companys/es.

I ara per a qui vullga compartir 7 minutets amb els seu fill/a, podeu gaudir amb el video de TELMO Y TULA COCINEROS.

FINS A LA PRÒXIMA!

Les coses canvien…

Ufff, quina barbaritat d’informació hi ha en internet!!!

De vegades utilitzem internet per buscar informació, però cal estar alerta ja que segons on mires pots trobar una o altra ben distinta…
Seguidament et mostrem un gràfic on es diu que les continents que hi ha al nostre planeta són cinc

5cont…però també podem trobar-nos amb altra informació que ens diu que els continents són sis, ja que inclou l’Antàrtida encara que no hi viu cap persona de forma permanent…

mm6…o també podem trobar en altres llocs on es diu que són set els continents al dividir Amèrica en dos parts: la del nord i la del sud…

7conti…però en altres llocs pot trobar-te que sols hi ha quatre, perquè s’uneix en un Europa, Àsia i Àfrica.

MafaldaLa Sirena Musical  de la darrera setmana de novembre ens ajuda amb aquest dilema (o no tant) amb el rap que anem a escoltar:

Com veus amb la música també pots apendre moltes coses de forma divertida i ja veruràs com al final de la semana tot el món es sap els continents!!!
Si t’ha agradat el rap dels continents no pergues de vista aquest altre sobre l’aranya!!!

arana

Dijous 20 de novembre: Dia Universal dels Drets de la Infància.

Demà 20 de novembre és celebra a tot el món el Dia Universal dels drets dels Infants i al Sanchis també volem celebrar-ho.
Al llarg d’aquesta setmana s’han realitzat murals commemoratius a les classes, confecció de pins i lectura de poemes entre altres coses.
Una altra activitat molt significativa és la signatura d’un pacte entre totes les persones que formem la classe amb el compromís de respectar els drets i responsabilitats sobre la Convenció dels Drets dels Infants.

indicediLa celebració de dies universals està motivada pel desig social de donar un impuls positiu al reconeixement de drets i a la millora de qualitat de vida de col·lectius generalment desfavorits i en procés de legitimació com a subjectes actius, i al treball ecològic i preventiu que cal desenvolupar a través de la promoció de temàtiques generalistes.
Sense cap dubte, la infància, com a col·lectiu social, pot inscriure’s històricament en l’apartat de desfavorits, i la seua vulnerabilitat al llarg dels segles continua fent necessària una dedicació específica, una discriminació positiva en les celebracions socials.
El Dia Universal de la Infància se celebra el 20 de novembre perquè eixe mateix dia de l’any 1959 es va signar la Declaració Universal del Drets de l’Infant; a l’any 1979  l’Organització de les Nacions Unides va establir novament el 20 de novembre el Dia Universal dels Infants i també altre 20 de novembre de l’any 1989, trenta anys més tard d’haver-se signada la Declaració Universal, es va adoptar la Convenció dels drets de l’infant a l’Assemblea General de les Nacions Unides.

14682_cat_ADAPTA_300_300Els drets més importants de tots els xiques i xiquetes els tenim resumits a la següent imatge:

rlDonat que volem que es note, ja que és un motiu molt important, demà dijous, a més de tot allò treballat a les classes sonarà a la Sirena Musical unes cançons molt especials durant totes les entrades i les eixides. I sols ho faran eixe dia!!!
A primera hora del matí sentirem:

I finalitzarem el dia amb:

De segur que no et deixarà indiferent!!!

Captura de pantalla 2014-11-18 a las 21.26.45

La tardor: un oratge canviant!!!

castanyera2La tardor és segons el diccionari l’estació metereològica que va entre l’estiu i l’hivern i comença amb l’equinocci de tardor, entre el 22 i el 23 de setembre i finalitza amb el solstici d’hivern, al voltant del 21 de desembre.

solsticiÉs una etapa amb moltes precipitacions i amb un descens progressiu de la temperatura, on els dies s’acurten a poc a poc i les nits cada vegada són mes llargues perquè les hores de Sol disminueixen dia rere dia. Seguidament et mostrem com serà l’oratge en Alaquàs la propera setmana i veuràs els canvis que anem a tenir… passem d’un dia clar com el de hui, a tenir núvols a meitat de setmana per finalitzar-la amb pluja i durant tots els dies es acompanyarà el vent.

oratgeUna setmana típica de la tardor!!!

Altra característica molt important d’aquesta estació són que les plantes caducifòlies perden la clorofil·la i les fulles esdevenen groguenques com a pas previ a la seua caiguda i molts fruits estan en un estat òptim.

castanasDurant la propera setmana anem a dedicar la nostra Sirena Musical a una professió que encara podem trobar-nos als carrers del centre de València: la castanyera.
La Castanyera és un personatge representat per una senyora major que vesteix roba vella i que sempre porta un davantal i un mocador al cap que ven castanyes pels carrers de la ciutat. Porta una cistella plena de castanyes que ha recollit al bosc i les torra al torrador. Després les posa dins les paperines per vendre-les.

ORIG port_La castanyada OK3Si vols ser el primer en escoltar la Sirena Musical de la propera setmana pica ACÍ.

Si vols descarregar-te la següent imatge per tal de pintar-la pica damunt d’ella.

CASTAnERA 2Passeu totes i tots una molt bona setmana típica de la tardor i no oblides que

la tardor és la primavera de l’hivern!!!

L’HORA DE FER MÚSICA

Aquesta setmana, anem a escoltar «L’hora de fer música», de l’autora Dàmaris Gelabert.

Damaris

DÀMARIS   GELABERT

La protagonista de la música que sona durant la propera setmana és d’una pedagoga, musicoterapéuta i cantant de cançons infantil. És, a més, llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, es especialista en Musicoteràpia i Educadora de massatge infantil. A més és la creadora del mètode «TOTSONA» d’Estimulació Musical per l’etapa de 0 a 6 anys i pionera de les cançons personalitzades.

MusicaSi vols veure el vídeo pica sobre la imatge de baix:

pentagrama