Monthly Archives: marzo 2015

Informació sobre el menjador.

menjadorUs informem que demà dimarts al llarg de la vesprada enviarem al vostre correu electrònic informació sobre el rebut a pagar el proper dia 10 d’abril.
Donades les vacances de Setmana Santa sols podrem atendre qüestions relatives al rebut el proper dimecres 01 d’abril de 09:10 a 10:00 hores en la Secretaria del Centre.

Us informem que ja hi està penjada a la pàgina del menjador el menú corresponent al mes d’abril. També el pots consultar picant ACÍ.

Aprofitem aquesta entrada per recordar-vos que el centre hi estarà tancat del 02 al 13 d’abril ambdós inclosos.

16 de març: dia faller al Sanchis.

El dilluns 16 de març, des de bon matí també els xiquets i xiquetes d’Educació Infantil van col·laborar en plantar la nostra gran falleta, tal i com podràs veure a les següents imatges:

La «xocolatà» es va fer a les aules d’Infantil a l’hora d’esmorzar pels més menuts i una vegada que ja estaven les forces al cent per cent continuarem amb la «globotà» tal i com podràs comprovar en aquestes fotos:


Des d’aquestes línies donem les GRÀCIES al personal de la cuina, conserge i membres de l’AMPA per la seua voluntat i treball desinteressat, perquè sense ells no haguera segut possible gaudir d’aquesta xocolatà.

La nostra FALLA va ser el tresor per uns moments dels xiquets i xiquetes del «Sanchis»
i per això pel matí no es van perdre cap detall amb la seua visita a la falla.
Destaquem el treball realitzat per tot l’alumnat, des dels més menuts fins els majors.
Un treball ben fet és la vostra recompensa!!!
FALLA 2015

I va arribar el moment de la  CREMÀ  de la nostra falleta, el nostre monument en  homenatge al nostre ARBRE  i als 35 ANYS  d’escola,
i en record dels xiquets i xiquetes que han format part de la història del «MAESTRO SANCHIS ALMIÑANO».
Tots junts, l’alumnat d’Infantil com sempre darrere de la seua tanca per precaució, l’alumnat de Primària al voltant de la pista de futbol,
estaven així de contents tots abans de la cremà…

Tot el «Sanchis», junt  els pares i mares que ens volgueren acompanyar en la Cremà de la Falla, es preparavem per l’esdeveniment, perquè la finalitat de tota falla és cremar-se.

Al finalitzar la cremà vàrem disfrutar d’una xocolatà per a totes i tots, i de nou donem les GRÀCIES al personal de la cuina, conserge i membres de l’AMPA perquè sense ells no haguera segut possible gaudir d’aquesta xocolatà.

El Sanchis és com l’au Fènix, de les nostres pròpies cendres tornem a eixir en més força, si és possible.
Cendres de la FallaNo cal plores davant una falla cremant-se, perquè les llagrimes sols faran que no pugues veure més enllà de les flames i el fum.
Sols cal poses un somriure a la teua cara i comences a pensar com serà la nostra propera falla… com podràs fer millor el teu treball, què podràs fer per millorar com a persona… o aconseguir qualsevol altra cosa que et proposes!

Així som al Sanchis i així volem siga el nostre alumnat.
Davant les dificultats: constància, intel·ligència i cooperació.

 

Ja s’acosta el bon temps!!!

La Sirena Musical d’aquest propers dies ens ha resultat molt fácil de trobar… tenia que fer referència a la Pasqua i sols és per a tres dies… no hi ha cap millor opció que la cançó popular que anem a sentir i escoltar la propera setmana (si piques sobre el títol d’ella podràs escoltar-la)

Estos tres dies de Pascua

canco_pasquaAquest tema és una cançó popular que el músics la qualifiquen dins de la «Rapsòdia Valenciana» que es caracteritza per la seua forma i girs melòdics. Al ser una cançó popular es va modificant la seua lletra al llarg de tota la nostra Comunitat, però sempre fa referència a coses properes i divertides, ja que normalment es canta entre la gent jove de la població quan eixien a berenar durant els tres dies que durava la pasqua: diumenge, dilluns i dimarts de pasqua.

Seguidament ús deixem com es modifica la lletra de la cançó segons algunes localitats:

A Picassent
Estos tres dies de Pasqua
són tres dies de jugar;
les beates que no juguen
venen a dorotejar.
Ai, xumba, la…

A Almoines
Les fulles de l’olivera
són amargues com la fel;
les paraules del meu nóvio
són més dolces que la mel.
Ai, xumba, la…

A Onil
Si el meu nóvio em regalara
un mocador a floretes
me’l faria a la ganya
amb cinquanta paraetes.
Ai, xumba, la…

Moltes vegades, propiciat pel bons temps, s’iniciaven les relacions entre la gent més jove i inclús algunes parelles es convertien en nuvis.

I ja que parlem del temps metereològic, us deixem una graella amb la predicció de l’ortatge per aquesta propera setmana:

Captura de pantalla 2015-03-29 a las 15.05.11Com es pot veure farà dies amb molt de sol i amb un vent molt propici per volar el catxerulo. Si vols fer-te un, així et deixem un vídeo per tal de que el pugues construir abans de les vacances.

Tornem el proper dia 14 d’abril.

 

 

La nostra FALLA , 35 anys fent escola.

35Aniv Enguany la FALLA del Sanchis 2015 és un homenatge especial al nostre ARBRE, el qual ha estat aquests 35 anys com a testimoni de experiències i vigilant de l’educació de xiquetes i xiquets en la nostra escola…
Arbol y raices

EducamosNostre ARBRE és diferent i especial per a NOSALTRES.
Nostre ARBRE és bonic i únic.
Nostre ARBRE celebra amb nosaltres 35 anys d’història de nostre COL·LE.

La Nostra FALLA : «Éssers fantàstics: El món de la fantasia i la imaginació.»

El dilluns 16 de març es va iniciar la plantà de la falla del 35é Aniversari, els xiquets i xiquetes de 6é, mares i pares de l’Ampa, professors i professores es van encarregar de dur-la endavant.

Els ninots començaven a entrar en escena i damunt de la arena muntem les escenes dels donyets,
de fades, de sirenes, de dracs o d’unicorns…


La Nostra Falla té detalls per a no perdre’s, des dels més xicotets als majors hem donat alguna pinzellada en la falla i hem pintat de colors fantàstics i màgics per a poder imaginar un món de somnis a la falleta del Sanchis.


Les activitats de la xocolatà, la visita a la falla i la cremà … les publicarem properament.

Publicada la normativa que regula el procés d’admissió de cara al proper curs escolar.

dudasAl DOCV d’avuí 20 de març s’ha publicada la Resolució que estableix el calendari i el procediment d’admissió de l’alumnat d’ensenyaments d’Educació Infantil i de Primària per al curs 2015-2016.

En la barra superior, dins l’apartat «Admissió Curs 2015-2016» disposes de la informació sobre el Calendari i la Normativa vigent publicada a la Resolució. Pots anar directament picant ACÍ.
Properament publicarem les vacants de les que disposem i d’un enllaç per poder omplir la sol·licitud d’admissió de forma telemàtica.

Pots llegir la Resolució completa picant ACÍ.

Conforme vagen apareguent noves informacions les anirem publicant a l’apartat d’Admissió i farem una entrada avisant de les novetats.

Quedem a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte.

I després de la tempesta… la calma.

Ja hem cremat les falles… i ara tornem al dia a dia esperant les vacances de Pasqua.

Hem considerat que res millor que una vegada recuperats de tanta festa anar-nos’en al cinema.

Vens amb nosaltres a gaudir de tres pel·lícules? Anem-hi!

La primera que anem a veure i escoltar és:

Aquesta sèrie de dibuixos va nàixer perquè a la pel·lícula de 1963 del mateix nom dirigida per Blake Edwards, als crèdits inicials, aparegué aquesta pantera presentant els actors i actrius de la pel·l´icula, i tant va ser el seu èxit que es va decidir iniciar una sèrie de curtsmetratges sobre situacions disparatades d’aquest animal que mai parla.

La segon cançó que anem a escoltar es la banda sonora d’altra pel·lícula ja clàssica:


Aquesta pel·lícula tracta sobre el matrimoni a principi del segle XX d’una parella amb gran diferència d’edat que es traslladen des del Regne Unit a Kènia per cultivar una plantació de cafè.
Ella s’enamora perdudament de les gents de Kènia, de les seues espectaculars vistes i d’un altre home que és un gran aventurer i romàntic.

I finalitzarem el nostre repàs a la setmana dedicada al cinema amb:


Aquesta pel·lícula tracta sobre la colonització espanyola que es va  fer al segle XVIII en terres al voltant de les Catarates d’Iguazú i de com un caçador furtiu d’esclaus deixa la seua activitat per ajudar als indis…

La propera setmana canviarem de tema perquè la Pasqua ja hi està a prop!

 

Una nova espècie d’arbre ha aparegut al Sanchis!

Per tots és conegut que al Sanchis passen coses increïbles i a les darreres setmanes s’ha produït un fet sorprenent:

Ha aparegut al nostre col·legi una nova espècie d’arbre!!!

La sort que tenim és que tot el procés el tenim documentat i si alguna universitat o laboratori hi està interessat podrà fer el seu estudi des del moment del seu naixement fins ara.

Hem aconseguit comprimir tot el procés. Ací us deixem el document gràfic de tot el procés:

Tot aquest arbre no el podriem lluir el proper dilluns a la nostra falla si no haguera segut pel treball realitzat per un grup de mares i pares del nostre centre.

El nostre reconeixement i felicitació pel vostre treball ja fet i pel treball que fareu el proper dilluns repartint el xocolate tant pel matí a l’alumnat d’Educació Infantil com per la vesprada als de Primària.

Moltes gràcies AMPA per la vostra dedicació, el vostre treball i esforç.

Treballar amb vosaltres ens facilita i molt la nostra tasca diària.

016-Arbol AMPA

Taller Faller

L’origen de la festa de les Falles es remunta a l’antiga tradició dels fusters de la ciutat, que en vespres de la festa del seu patró Sant Josep, cremaven enfront dels seus tallers, en els carrers i places públiques, els trastos vells inservibles amb algunes peces velles, i com un espantapantall penjarien un cartell amb al·lusions al veïnat, i així, d’aquesta forma tan espontània, tan pròpia d’un poble que sempre va trobar motiu per a la festa, van nàixer les falles amb molta força popular.
Falleritos     Crema

 

El nostre Taller Faller, l’escola, els nostres artistes fallers: els xiquets i les xiquetes, professors i professores, i enguany l’estimable col·laboració de mares i pares…
En el taller, les idees es transformen en FANTASIA  i amb l’ajuda inestimable de la IMAGINACIÓ  férem entre tots l’esbós
de la  NOSTRA  FALLA.
arbol
Amb el nostre LEMA :  «Éssers fantàstics: el món de la fantasia i la imaginació»
per cicles  s’inicia el modelatge dels «ninots», es munten les escenes i els éssers fantàstics trets de contes i llegendes apareixen.
Igual que si es tractara de les peces d’un gran trencaclosques en la plantà al pati de l’escola posarem totes les peces de la nostra FALLA, i enguany fades, dracs, sirenes i donyets ens acompanyaran amb els seus cartells i versos.

El Motiu central de la Falla serà el nostre arbre… L’Arbre de l’escola, el nostre OMBÚ, el qual porta amb nosaltres uns 35 anys… que no són pocs…
(El seu nom originàriament «Umbú» és una veu guaraní que significa ombra o bony fosc)
  Arbol HojasAquest motiu central, des dels seus arrels fins a les seues fulles, han sigut realitzats per mares i pares del nostre alumnat. Hem volgut així fer-li un homenatge a l’ARBRE que ha sigut testimoni d’aquests anys de vivències de moltes famílies en el nostre col·le…

INFANTIL : Veurem que fades, donyets, ogres, princeses tots són els personatges que ens agrada pintar… Els xiquets i les xiquetes d’infantil amb les seues professores han creat els seus «donyets» per a la falla.
Donyets (3)Infantil 4anys Falla Les seues classes convertides en casals fallers i adornades també les seues portes …


1er. CICLE : Fades, gnomos i donyets, tots en el bosc podem trobar, amagats en uns bolets… Els xiquets i les xiquetes del 1er. Cicle amb les seues professores han creat les seues «fades i donyets» per a la falla.

2on. CICLE : Pel 35é aniversari del Sanchis, a la falleta trobaràs a Neptú, junt a Dracs i Sirenes perqué no s’oblide ningú…
Els xiquets i les xiquetes del 3er.  amb els seus tutors han creat a  «Neptú, polps i sirenes» per a la falla.

Els xiquets i les xiquetes del 4t.  amb els seus professors i professores  han creat a  «Dracs gegants, serps i polps» per a la falla.

3er. CICLE : Unicorns, guardians de tresors, boscos amb gnomos…un món de màgia i imaginació.
Els xiquets i les xiquetes del 3er. Cicle amb els seus tutors i tutores  han creat als seus personatges, amb mussols i bolets completen la seua escena de la falla.

La nostra FALLA plena de fantasia, ha nascut del nostre ARBRE, no t’ho has de perdre perquè tu mateix podràs inventar contes i llegendes amb les fades, dracs, donyets, sirenes i unicorns que veuràs …
Tots molt orgullosos quedem del nostre treball a la  FALLA del SANCHIS  realitzat.

El pregó faller.

Ja estem en falles!!!

El proper dilluns 16 de març és el nostre dia gran i amb molta d’il·lusió estem preparant la nostra falleta que porta com a lema:

Éssers fantàstics: el món de la fantasia i la imaginació.

Aquesta falla té com a novetat que un grup de mares i pares, a més de membres de l’AMPA del centre, han realitzat el motiu central i vos assegurem que el resultat és fantàstic.
Des d’ací volem agrair el seu magnífic treball desinteressat.
És un plaer i un gran benefici per tot el Sanchis disposar d’un AMPA com la que tenim!!!

IMG_4846

Ací està la nostra Falla, plena de fantasia,
ha nascut del nostre arbre, amb alegria,
fades, dracs, sirenes, donyets, deus, mitologia,
contes i llegendes per gaudir tots aquest dia.

En aquesta Falla sensacional,
tots junts, dia a dia, hem treballat,
mares, pares, mestres, xiquetes i xiquets,
tot molt orgullosos estem
del nostre treball a la Falla realitzat.

El programa d’actes per al dilluns 16 de març és el següent:

Plantà de la falla………………………………de 09:00 a 10:45 hores.
Xocolatà per Educació Infantil……………………………….a les 10:30 hores.
Visita a la falla pels grups……………………. d’11:15 a 12:45 hores.
Globotà per Infantil…………………..a les 12:15 hores.
(caldrà dur els 2 globus unflats inugats amb un cordell)
Visita lliure de la falla per les famílies……..de 13:15 a 14:00 hores.
Cremà de la falla………………a les 16:15 hores.
Xocolatà pels alumnes de Primària…………a les 16:30 hores.

L’entrada dels pares i maresper la Cremà serà quan tot l’alumnat estiga al seu lloc, a partir de les 16:00 hores.
Preguem a les famílies estiguen al lloc indicat per ells i que no busqueu als vostres fills i filles, ja que hi són amb la seua classe.

Una vegada finalitzada la Cremá els familiars eixiran del recinte escolar, ja que després repartirem el berenar pels alumnes de primària i com a mesura de seguretat la porta hi estarà tancada.

Organitzat: El col·legi.
Col·labora: AMPA, IRCO empresa del menjador i l’Ajuntament.

Comença la setmana fallera.

Aquesta setmana, com no podria ser d’altra forma, la sirena musical farà referència a les falles i no sóls comptarem amb una sola cançó… comptarem en tres i amb una sorpresa de regalet!!!

imagesI no serà una mascletà el regalet encara que la pirotècnia i els pirotècnics són una de les tradicions més importants de la nostra terra junt a la música.

De la unió de la música i de la pólvora va nàixer la 9ª Simfonia de Vicent Caballer on huitanta músics van fer una interpretació sonora d’una mascletà.
Si vols veure el vídeo, ací el tens:

Però les nostres Sirenes Musicals seran un tant més clàssiques i cada dos dies gaudirem d’una cançó distinta per entrar i eixir:

Dilluns i dimarts escoltarem «La manta al coll«, interpretada per «Els Pavesos«, grup musical format dins una falla on destacava Joan Monleón.
Dimecres i dijous  sonarà tot un clàssic «València en Fallas»
I tancarem la setmana el divendres 13 i el dilluns 16 amb «El Fallero» del mestre Serrano, el qual composà el pasdoble per tal d’impulsar la festa fallera.
Ací tens més informació de com va nàixer aquest tema.

I la sorpresa quan sonarà?…. estigues alerta!

Properament publicarem a la web el llibret faller de la nostra falleta amb els actes i els horaris que realitzarem el proper dia 16 de març.