Monthly Archives: diciembre 2014

Desembre: un mes carregat d’activitats per l’AMPA.

Encara que desembre és un mes tradicionalment festiu i de vacances pels alumnes del centre, és també un mes on l’AMPA realitza moltes i diverses activitats d’alló més variades.

La primera activitat que va realitzar va ser el passat dia 13 de desembre quan es van jugar uns partits de futbet amb la participació dels dos equips que participen a l’activitat de l’extraescolar organitzada per la nostra Associació.
De segur que hi hauran més encontres i esperem comptar amb els ànims de tots vosaltres.
Ara et presentem un recull d’imatges tant de l’equip infantil com dels més majors.
(Si vols veure les fotos en tamany més gran pica sobre elles i per tornar a veure l’entrada sols cal piques la tecla «escape»):

Seguidament es va realitzar una exhibició del grup de ball modern, altra de les activitats extraescolars organitzades per l’AMPA, de les quals també hi tenim fotos:

Les activitats de l’AMPA continuaren el dimarts dia 16 de desembre amb la realització d’un taller de creació de motius decoratius nadalencs:

i la sorpresa va ser majúscula quan va aparéixer a visitar-nos al final de la vesprada el mateix Pare Nöel, que hi estava fent proves amb el seu trineu per Alaquàs:

Finalitzen les activitats de l’AMPA del centre d’aquest mes amb l’organització de la vinguda del Rei Melcior per tal d’arreplegar les cartes de tot l’alumnat d’Educació Infantil el matí del dia 19 de desembre

5Rey 001i donat que es va quedar a dinar al col·legi aprofitàrem per tal de que passara per les classes de primària a donar les gràcies per l’entrega de joguets per al Mercat Solidari que organitza tots els anys l’Ajuntament de la localitat.

Seguidament us mostrem un recull de fotos de la seua visita a Educació Infantil:

Va finalitzar la visita del Rei Melcior entregant els premis als quatre alumnes que van guanyar el premi al millor dibuix de targeta nadalenca, us mostrem l’entrega que va fer-li a Alejandro Martínez de la classe de cinc anys PIP, a Àlex Bañuls de segon de Primària PIL i a Carmen Alós de la classe de quart de primària PIL.

Agraïm el bon treball realitzat per la nostra Associació de Mares i Pares i desitgem que el 2015 vinga carregat d’il·lusió per totes les famílies que conformen la nostra comunitat educativa.

Sobre el menjador.

macedonia de frutas

Us informem que properament enviarem al vostre correu electrònic el rebut del menjador a carregar el proper dia 10 de gener al vostre compte bancari, si és que habeu utilitzat aquest servei com a usuaris ocasionals o si sou usuaris fixes del menjador per al mes de gener.

Donat les vacances de Nadal, si detectes qualsevol errada a la informació que vos enviem sobre el rebut a pagar el proper dia 10 de gener, sols cal envies un correu a l’adreça electrònica del menjador i tractarem per la mateixa via de solucionar el dubte al més aviat possible.
El termini per fer qualsevol modificació finalitza el proper dia 31 de desembre, ja que en eixa data s’enviran els rebuts al banc per la seua tramitació.

Aprofitem l’entrada per comunicar-vos que ja està publicat el menú del mes de gener dins la pestanya superior del menjador.
També el pots consultar des del següent enllaç:
http://blogs.alaquas.net/maestrosanchis/wp-content/uploads/2013/03/gener2015.pdf

treintamasdiez-navidad20-e1384704471451Des del servei del menjador del Sanchis us desitgem passeu bon Nadal!!!

Bon Nadal!!!

Com ja és tradicional a la nostra escola un any més l’AMPA del centre ha organitzat un Concurs per triar les targetes nadalenques que felicitaran el Nadal a totes les famílies.

Seguidament vos presentem les quatre guanyadores,  una de cada cicle (si les vols veure en gran pica damunt d’ella):

Moltes felicitats als guanyadors i guanyadores.

Aprofitem per desitjar a tota la Comunitat Educativa que conforma el Sanchis un bon Nadal i que l’any 2015 vinga carregat de molta salut i il·lusió per tots nosaltres.

Concert de Nadalenques 2014 a l’Auditori Municipal.

Com ja es tradició, el Nadal comença amb el Concert de Nadalenques que organitza l’Ajuntament d’Alaquàs durant dos vesprades, ja que participen tots els cors de les escoles d’Educació Infantil i Primària de la localitat, tant de Concertades com de les Públiques, en dos dies i amb l’encesa de l’Arbre de Nadal a la plaça, que enguany ha sigut a càrrec del Consell de Xiquets i Xiquetes de la localitat a les 20:00 hores d’ahir divendres.

IMG_3980El passat dijous van actuar els Cors del CEIP «Vila d’Alaquàs», del CEIP «Bonavista», del CEIP «Ciutat de Cremona» i el del CC» Madre Josefa Campos» i ahir divendres ho van fer els Cors del CC «Mare de Déu de l’Olivar I», el del CEIP «González Gallarza» i el del CEIP «Maestro Sanchis Almiñano» amb alumnes de quart, cinqué i sisé de Primària sota la direcció del mestre de Música de col·legi Paco Mengual.

El nostre Cor va cantar en primer lloc «Más Allá» de Gloria Estefan:

(Tal vegada siga un tant fosc el vídeo… però val la pena el mires fins el final)

En segon lloc ens van interpretar «All I want for Christmas is you» de Mariah Carey, tot ja un clàssic:

Finalitzà aquest concert amb una interpatició conjunta dels tres cors, dirigits per Paco Mengual, de la nadalenca «Joia en el Món» de Georg Friederich Händel:

Una vegada finalitzat el Concert, l’Alcaldessa de la localitat, Elvira García, va entregar a tots i cadascun dels directors o directores de les escoles un regal pels alumnes que han participat a l’activitat:

IMG_3943-01-01Des d’ací donem les gràcies a tot l’alumnat que ha participat en l’activitat, al mestre que els ha preparat i a totes les famílies que van assistir al Concert.
Amb activitats com aquestes és com es fa escola,
perquè on hi ha música hi ha fantasia!!!

IMG_3956-02-02

Bon Nadal i feliç any 2015.

Recorda: demà és la Consulta sobre el Projecte Lingüístic.

banner_consultaedu_vDemà es trobarà ja activa la pàgina web de la Consulta sobre el Projecte Lingüístic que volen les famílies per a cada centre educatiu.

Si vols participar sols cal entres a la següent adreça:
https://opina.edu.gva.es/

Et demanarà el teu usuari, que és el teu nombre del NIF o NIE amb la lletra i la contrasenya que utilitzes per accedir a ITACA FAMÍLIA.

A l’entrada del passat dia 13 de desembre trobaràs més informació sobre com aconseguir la contrasenya si ja estàs donat d’alta a l’ITACA FAMÍLIA.
Al nostre centre més del 75% dels pares i mares ja hi tenen la contrasenya enviada, ja que des del moment en que matriculem al vostre fill o filla activem aquest servei per tal de que les famílies puguen conèixer els avisos que puguen enviar els docents, les qualificacions trimestrals i finals, les faltes d’assistència i les eixides extraescolars programades.

Quedem a la vostra disposició per ajudar-vos en tot allò que necessiteu sobre aquest tema.

Sobre la consulta del Projecte Lingüístic.

Captura de pantalla 2014-12-13 a las 12.29.30El plurilingüisme a la Comunitat Valenciana es desenvolupa a partir dels programes plurilingües, que actualment estan en procés d’implantació en substitució dels programes anteriors d’educació bilingüe (programa d’ensenyament en valencià, programa d’immersió lingüística i programa d’incorporació progressiva).

Un programa plurilingüe és un programa lingüístic que es caracteritza per l’ensenyament de continguts curriculars en valencià, en castellà i en anglés, i que pot incorporar a més altres llengües estrangeres.

Hi ha dos programes plurilingües:
a) El Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià (PPEV): és el programa plurilingüe que té com a llengua base per a l’ensenyament el valencià.
b) El Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Castellà (PPEC): és el programa plurilingüe que té com a llengua base per a l’ensenyament el castellà.

En els dos programes, s’entén per llengua base la llengua cooficial, valencià o castellà, en què s’impartirà la majoria d’assignatures del programa plurilingüe. Els dos tenen com a objectiu assegurar, en acabar l’educació bàsica, l’adquisició per part de l’alumnat d’una competència lingüística igual en valencià i en castellà, així com el domini funcional de la llengua anglesa. Els dos programes plurilingües es caracteritzen per l’ensenyament, en tots els nivells, de continguts curriculars d’assignatures no lingüístiques en valencià, en castellà i en anglés.

eduUn dels criteris perquè la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport determine la llengua base o llengües base dels centres docents públics és una consulta sobre la preferència del programa que s’haurà de realitzar en cada centre als representants legals de l’alumnat matriculat. En el cas que tant el pare com la mare tinguen la representació de l’alumne conjuntament, els dos podran exercir el seu dret a participar en la consulta.

Per aquest motiu, se’ls informa que podran participar en la consulta que es realitzarà el pròxim dia 19 de desembre de 2014, per a poder expressar la seua preferència per un programa plurilingüe o l’altre.

La consulta es farà de manera telemàtica a través de la web següent: https://opina.edu.gva.es/.

L’usuari i la contrasenya d’accés per participar en la consulta és el mateix per accedir a
ITACA FAMÍLIA.
La gran majoria de pares i mares el tenen ja actiu, ja que quan matriculem un xiquet o xiqueta al col·legi, si ens doneu el vostre correu electrònic us donem ja d’alta al servei per tal de consultar les qualificacions, faltes i avisos referits al vostre fill o filla.

Si encara no hi eres usuari d’aquest servei i vols aconseguir l’usuari i la contrasenya per accedir a la web
ITACA FAMÍLIA
cal òmpligues i entregues en Secretaria, dimarts, dimecres o dijous de 12:30 a 13:30 hores,  la sol·licitud que pots descarregar-te picant sobre el model següent:

Captura de pantalla 2014-12-13 a las 12.37.49Si ja et va enviar al seu moment la contrasenya d’accés la Conselleria i no la recordes pots generar una nova picant en: Ha oblidat la contrasenya?. (Recorda que l’usuari sempre és el teu NIF amb la lletra)

Captura de pantalla 2014-12-13 a las 12.47.19Quedem a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte tots els dies de 09:10 a 09:45 hores (director) i el dimarts, dimecres i dijous de 12:30 a 13:30 hores (secretaria).

JPelirrojo y Curricé: la Sirena Musical del 09 al 12 de Diciembre

Esta semana vamos a disfrutar de esta pareja de hermanos nacidos en Madrid en una familia acomodada, educados en uno de los colegios más importantes de la capital y muy comprometidos con la mejora social de todas las personas que habitan nuestro mundo. 

mqdefaultNuestra Sirena Musical es el rap titulado «Una Oportunidad», un clásico combate entre (hermanos) raperos donde nos muestran cómo vivimos y pensamos las personas del primer mundo frente a las del tercer o cuarto mundo… Seguidamente podrás disfrutar con el vídeo que grabaron en África:

Si te gusta esta canción ponemos a tu disposición toda la discografía de JPelirrojo, la cual es de libre distribución

Captura de pantalla 2014-12-07 a las 20.32.13(Si picas sobre la portada del disco del 2012 «Rutilismo» podrás acceder a toda su música)

Y en el Sanchis, también nosotros, queremos poder sonreir y tener una razón
para seguir luchando
para que todo el mundo
tenga una oportunidad!!!