Daily Archives: 13 de diciembre de 2014

Sobre la consulta del Projecte Lingüístic.

Captura de pantalla 2014-12-13 a las 12.29.30El plurilingüisme a la Comunitat Valenciana es desenvolupa a partir dels programes plurilingües, que actualment estan en procés d’implantació en substitució dels programes anteriors d’educació bilingüe (programa d’ensenyament en valencià, programa d’immersió lingüística i programa d’incorporació progressiva).

Un programa plurilingüe és un programa lingüístic que es caracteritza per l’ensenyament de continguts curriculars en valencià, en castellà i en anglés, i que pot incorporar a més altres llengües estrangeres.

Hi ha dos programes plurilingües:
a) El Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià (PPEV): és el programa plurilingüe que té com a llengua base per a l’ensenyament el valencià.
b) El Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Castellà (PPEC): és el programa plurilingüe que té com a llengua base per a l’ensenyament el castellà.

En els dos programes, s’entén per llengua base la llengua cooficial, valencià o castellà, en què s’impartirà la majoria d’assignatures del programa plurilingüe. Els dos tenen com a objectiu assegurar, en acabar l’educació bàsica, l’adquisició per part de l’alumnat d’una competència lingüística igual en valencià i en castellà, així com el domini funcional de la llengua anglesa. Els dos programes plurilingües es caracteritzen per l’ensenyament, en tots els nivells, de continguts curriculars d’assignatures no lingüístiques en valencià, en castellà i en anglés.

eduUn dels criteris perquè la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport determine la llengua base o llengües base dels centres docents públics és una consulta sobre la preferència del programa que s’haurà de realitzar en cada centre als representants legals de l’alumnat matriculat. En el cas que tant el pare com la mare tinguen la representació de l’alumne conjuntament, els dos podran exercir el seu dret a participar en la consulta.

Per aquest motiu, se’ls informa que podran participar en la consulta que es realitzarà el pròxim dia 19 de desembre de 2014, per a poder expressar la seua preferència per un programa plurilingüe o l’altre.

La consulta es farà de manera telemàtica a través de la web següent: https://opina.edu.gva.es/.

L’usuari i la contrasenya d’accés per participar en la consulta és el mateix per accedir a
ITACA FAMÍLIA.
La gran majoria de pares i mares el tenen ja actiu, ja que quan matriculem un xiquet o xiqueta al col·legi, si ens doneu el vostre correu electrònic us donem ja d’alta al servei per tal de consultar les qualificacions, faltes i avisos referits al vostre fill o filla.

Si encara no hi eres usuari d’aquest servei i vols aconseguir l’usuari i la contrasenya per accedir a la web
ITACA FAMÍLIA
cal òmpligues i entregues en Secretaria, dimarts, dimecres o dijous de 12:30 a 13:30 hores,  la sol·licitud que pots descarregar-te picant sobre el model següent:

Captura de pantalla 2014-12-13 a las 12.37.49Si ja et va enviar al seu moment la contrasenya d’accés la Conselleria i no la recordes pots generar una nova picant en: Ha oblidat la contrasenya?. (Recorda que l’usuari sempre és el teu NIF amb la lletra)

Captura de pantalla 2014-12-13 a las 12.47.19Quedem a la vostra disposició per aclarir qualsevol dubte tots els dies de 09:10 a 09:45 hores (director) i el dimarts, dimecres i dijous de 12:30 a 13:30 hores (secretaria).