Daily Archives: 29 de marzo de 2015

16 de març: dia faller al Sanchis.

El dilluns 16 de març, des de bon matí també els xiquets i xiquetes d’Educació Infantil van col·laborar en plantar la nostra gran falleta, tal i com podràs veure a les següents imatges:

La «xocolatà» es va fer a les aules d’Infantil a l’hora d’esmorzar pels més menuts i una vegada que ja estaven les forces al cent per cent continuarem amb la «globotà» tal i com podràs comprovar en aquestes fotos:


Des d’aquestes línies donem les GRÀCIES al personal de la cuina, conserge i membres de l’AMPA per la seua voluntat i treball desinteressat, perquè sense ells no haguera segut possible gaudir d’aquesta xocolatà.

La nostra FALLA va ser el tresor per uns moments dels xiquets i xiquetes del «Sanchis»
i per això pel matí no es van perdre cap detall amb la seua visita a la falla.
Destaquem el treball realitzat per tot l’alumnat, des dels més menuts fins els majors.
Un treball ben fet és la vostra recompensa!!!
FALLA 2015

I va arribar el moment de la  CREMÀ  de la nostra falleta, el nostre monument en  homenatge al nostre ARBRE  i als 35 ANYS  d’escola,
i en record dels xiquets i xiquetes que han format part de la història del «MAESTRO SANCHIS ALMIÑANO».
Tots junts, l’alumnat d’Infantil com sempre darrere de la seua tanca per precaució, l’alumnat de Primària al voltant de la pista de futbol,
estaven així de contents tots abans de la cremà…

Tot el «Sanchis», junt  els pares i mares que ens volgueren acompanyar en la Cremà de la Falla, es preparavem per l’esdeveniment, perquè la finalitat de tota falla és cremar-se.

Al finalitzar la cremà vàrem disfrutar d’una xocolatà per a totes i tots, i de nou donem les GRÀCIES al personal de la cuina, conserge i membres de l’AMPA perquè sense ells no haguera segut possible gaudir d’aquesta xocolatà.

El Sanchis és com l’au Fènix, de les nostres pròpies cendres tornem a eixir en més força, si és possible.
Cendres de la FallaNo cal plores davant una falla cremant-se, perquè les llagrimes sols faran que no pugues veure més enllà de les flames i el fum.
Sols cal poses un somriure a la teua cara i comences a pensar com serà la nostra propera falla… com podràs fer millor el teu treball, què podràs fer per millorar com a persona… o aconseguir qualsevol altra cosa que et proposes!

Així som al Sanchis i així volem siga el nostre alumnat.
Davant les dificultats: constància, intel·ligència i cooperació.

 

Ja s’acosta el bon temps!!!

La Sirena Musical d’aquest propers dies ens ha resultat molt fácil de trobar… tenia que fer referència a la Pasqua i sols és per a tres dies… no hi ha cap millor opció que la cançó popular que anem a sentir i escoltar la propera setmana (si piques sobre el títol d’ella podràs escoltar-la)

Estos tres dies de Pascua

canco_pasquaAquest tema és una cançó popular que el músics la qualifiquen dins de la «Rapsòdia Valenciana» que es caracteritza per la seua forma i girs melòdics. Al ser una cançó popular es va modificant la seua lletra al llarg de tota la nostra Comunitat, però sempre fa referència a coses properes i divertides, ja que normalment es canta entre la gent jove de la població quan eixien a berenar durant els tres dies que durava la pasqua: diumenge, dilluns i dimarts de pasqua.

Seguidament ús deixem com es modifica la lletra de la cançó segons algunes localitats:

A Picassent
Estos tres dies de Pasqua
són tres dies de jugar;
les beates que no juguen
venen a dorotejar.
Ai, xumba, la…

A Almoines
Les fulles de l’olivera
són amargues com la fel;
les paraules del meu nóvio
són més dolces que la mel.
Ai, xumba, la…

A Onil
Si el meu nóvio em regalara
un mocador a floretes
me’l faria a la ganya
amb cinquanta paraetes.
Ai, xumba, la…

Moltes vegades, propiciat pel bons temps, s’iniciaven les relacions entre la gent més jove i inclús algunes parelles es convertien en nuvis.

I ja que parlem del temps metereològic, us deixem una graella amb la predicció de l’ortatge per aquesta propera setmana:

Captura de pantalla 2015-03-29 a las 15.05.11Com es pot veure farà dies amb molt de sol i amb un vent molt propici per volar el catxerulo. Si vols fer-te un, així et deixem un vídeo per tal de que el pugues construir abans de les vacances.

Tornem el proper dia 14 d’abril.