Divendres 23 d’abril es va celebrar la Volta a Peu que va donar inici a la celebració de la Re-Trobada de les Escoles en Valencià baix el lema de «Llavors de futur» en Alaquàs.

Tots els actes programats es faran, donada l’actual situació de pandèmia, complint totes les normes sanitàries establertes i amb l’objectiu de promoure l’estima cap a la nostra llengua.

La Volta a Peu s’ha iniciada des del Parc de la Sequieta encapçalada pel nostre alcalde Toni Saura, la regidora d’educació Marian Espert, representants d’Escola Valenciana i una representació de les escoles participants i de la dona homenatjada de cada centre. 

Des de la nostra escola hem volgut homenatjar Monti Navarro Montesinos, la qual va treballar en Educació Infantil a la nostra escola durant divuit anys i va ser una de les professionals que va iniciar l’ensenyament en valencià a la nostra escola fa ja més de trenta anys!!!

Com a representants de l’alumnat de la nostra escola vam comptar amb Martí, Naiara, Víctor i Olga del segon curs d’Educació Primària i del nostre director Gregorio Garcia.

Si vols, pots escoltar les paraules que li vam dedicar a Monti al següent vídeo:

Us deixem algunes fotos de l’acte homenatge a Monti:

L’acte d’homenatge a les dones importants per a les escoles va finalitzar amb el descobriment dels murals que l’Ajuntament d’Alaquàs ha creat per recordar i commemorar la celebració de la primera edició de les Trobades a Alaquàs l’any 2000 així com també la celebració de l’edició actual i que es podran contemplar als exteriors del Centre Cultural de l’Olivar, a l’entrada de la Biblioteca Municipal Ausiàs March.

Tots els murals de les dones homenatjades hi seran exposats al claustre del Castell d’Alaquàs en una exposició que rebrà per nom “Els murals de les dones” i que es podrà contemplar fins al 31 de maig.

Continuarem informant-vos dels propers actes que es celebraran en aquesta XXXIIIa Re-Trobada!!!

 

Si vols pots veure moltes més fotos de l’acte seguidament: