Daily Archives: 10 de abril de 2016

Sirena Musical de l’11 al 15 d’abril.

Hi havia moltes opcions per fer la nostra Sirena Musical perquè han succeït molts i importants aconteciments històrics durant els primers dies del mes d’abril…

El 10 d’abril de 1912 va partir per fer el seu viatge inaugural el RSM «Titanic» del  port de Southampton a Nova York i la nit del 14 d’abril es va afonar a les fredes aigües de l’oceà atlàntic.
James Cameron ha dirigit moltes de les pel·lícules més importants de la història del cinema, tal i com són «Avatar», Terminator» o «Titanic». La banda sonora d’aquest film podria haver segut la nostra Sirena Musical perfectament, però anaven buscant altra cosa:

També coincidint amb la data del 14 d’abril, però en 1931, es va proclamar la Segona República en Espanya i entre altres coses es va canviar l’himne del país, sonat durant aquella etapa «L’himne del general Riego»:

El qual va sonar per errada a la final de la Copa Davis en 2003 en Melbourne, on era capità de l’equip espanyol Juan Carlos Ferrero, valencià d’Ontinyent.

Però nosaltres hem tirat mà d’un grup mític, que podria haver segut els «Rolling Stone» i el seu recent concert a L’Havana,
però ens hem decidit per «The Beatles», grup format per John LennonPaul McCartneyGeorge Harrison Ringo Starr. Els Beatles van ser el grup de música pop amb més èxits i vendes de discs de la música popular.
La seua música es feia amb la base rítmica del rock, però sense oblidar mai ni la melodia ni l’harmonia.
El grup va ser influenciat per la música oriental i també pel reggae, el qual anava guanyat importància en Gran Bretanya quan el grup ja era famós.
Paul McCartney, partint  de l’expressió «ob-la-di, ob-la-da, life goes on, brah» (…la vida sigue, hermano) del seu conegut Jimmy Scott, va escrirure:
648169fea82d9cdefb8dfd959f857f10.422x426x1La cançó no agradava a John Lennon fins que no la va tocar al piano amb un ritme molt més ràpid; tal i com ara la coneguen amb els acords d’introducció incials.
Si vols escoltar la cançò pots fer-ho ara mateix pincant ací:

El grup es va desfer el 10 d’abril de 1970.