Mentre algunes persones pensen en construir murs per diferenciar i classificar les persones, al Sanchis hem pensat que res millor que utilitzar-los com un lloc més d’expressió plàstica!!!

Del pati d’Educació Infantil del Sanchis al pati de l’IES «Faustí Barberà» sols ens separa una xapa metàl·lica!
Fa ja quinze anys que es va pensar que aquests 120 metres quadrats eren un lloc molt bó per fer més divertit, si és que pot ser-lo, el pati d’Educació Infantil i vam contactar amb un estudiant de «Belles Arts» per tal de poder realitzar un gran mural partint de les idees i dibuixos d’aquelles xiquetes i xiquetes que hores d’ara ja tenen al voltant dels 20 anys.

Aquell primer mural va estar dedicat als mitjans de transport i el pati es va plenar d’autobusos, cotxes, avions i fins un tot un magnífic globus gegant. 
La transformació d’unes xapes metàl·liques grises de zinc en tot un mostrari de vehicles va ser gràcies a aquell estudiant de Belles Arts, resident en Torrent i amb estudi en Alaquàs, Manolo López Planells.
Aquell projecte ens va valdre un premi en la 6ena. edició dels Premis Bancaixa-UPV de l’any 2002.

Però el temps passa i no perdona…

Al passat curs 2016-2017, un grup molt nombrós de mestras i mestres del Sanchis, vam decidir que ja havia aplegat l’hora de canviar el mural i tornar-lo a pintar… amb l’ajuda altra vegada més de Manolo López.

Mentre uns tapaven l’antic mural i preparaven la superfície, altres companys i companyes buscaven dibuixos fets per l’alumnat de tres, quatre i cinc anys sobre els animals de la selva…

Una vegada ja preparada la superfície, Manolo realitzà la composició dels diversos animals en un mural fet a escala i organitzà la transició entre uns i altres.
Una vegada ja tot encaixat es va passar a diverses transparències i aprofitant una nit sense lluna es va anar projectant i delimitant les superfícies a pintar.
Havien passat d’una idea en paper, al dibuix de grans figures sobre un fons blanc!

Així estava el mural tot dibuixat sense gens de color:
(Si piques damunt d’ella veuràs la panoràmica )
Una vegada ja dibuixat el mural sols quedava poc a poc anar pintat-lo i ha sigut molt relaxant el fer-lo sense presses:

Amb paciència i ganes de millorar aquest és el nostre resultat:

Però encara no hem finalitzat… si et fixes queden algunes superfícies i animals en blanc; estan així perquè a poc a poc l’alumnat anirà omplint-los amb formes i colors impossibles!!!

La tanca del pati d’Educació Infantil s’ha conviertida
en una selva molt divertida!!!

Ahir, dia 22 de desembre, es va inaugurar oficialment el nostre gran mural del pati d’Educació Infantil i ho ha fer

Carmen Guijarro Aragonés

Carmen ha estat al nostre centre vint-i-sis cursos i ha format i educat a moltes persones. Moltes gràcies per la teua dedicació i esforç.

Sempre ens quedarà el teu record, el teu treball i la teua professionalitat.

¡Que te vaya bonito!

 

 

 

Posted in: Actividades.
Last Modified: diciembre 24, 2017